cliffgreen Creative Commons License 2023.12.05 0 2 183114

Értem.

Egy kollégámnak újságoltam az új szerzeményemet, értetlenkedett (nagy kávésok vagytok? ez nem lehetett két fillér...), aztán küldött nekem egy képet, hogy 19.900Ft-ét van Szarvasi kávéfőző a Tescoban. Szóval minden csak viszonyítás kérdése.

 

Ott van a DeLonghi Dedica, 59eFt az árukeresőn, 276 vélemény, 4,6-os osztályzat. Akkor az AVX Hófehérke kb ugyanez a szegmens: belépő az eszpresszó világába. Gondolom, most van aki felhördül, hogy ezek semmire sem valók - nem célom erről vitát nyitni.

 

Onnan próbáltam megközelíteni: mi az a szint, amivel már elfogadható kávét lehet főzni? Amint írtam, én a bolti őrlésű kávé + kotyogós illetve Senseo felől jövök, ahhoz képest egy nem tökéletes (olasz szabványnak megfelelő?) presszó is óriási előrelépés.

Hibátlan gép még 200eFt-ért sincs, de én azt sem tudom felmérni, az mivel nyújtana többet, mint ez.

 

Kérdés: ezen a fórumon van-e értelme ezen a szinten diskurálni, vagy aki aktív fórumozó az ennél sokkal feljebb van? Lehet, hogy nincs értelme, én elfogadom azt is, hogy bizonyos szint fölött nem megyünk egy bizonyos szint alá.

 

Amúgy az AVX Hófehérke és a Kingrinder K4 őrlő megérkezett, eddig nagyon pozitív a tapasztalatom vele:

- sikerült híg és sűrű kávét főzni - tehát van esély a megfelelő lefolyás és mennyiségek megtalálására

- a hőmérsékletet és a nyomást persze nem tudom hogy konkrétan mennyi, ezen segítene, ha hozzáértő tesztelné és elmondaná, képes-e a gép egyáltalán elfogadható kávét főzni. Várom a független teszteket, ha ugyan lesznek

- gyorsan melegszik, meglepően csendes a pumpa

- a főzet kellemesen kávéízű nekem, nem savanyú és nincs az az égett íze, mint a kotyogósnak. Nem vagyok sem ínyenc, sem gyakorlott kóstoló.

- a gép szép és jó minőségű benyomást kelt - a tartósságot majd az idő megmutatja, alkatrészek vannak a webáruházban.

- a gőz meglepően erősnek tűnik - 350ml-es fémedényben gőzöltem 1,5dl tejet, egész jó lett elsőre is. A referenciám a mikróban melegített tej - ahhoz képest óriási előrelépés... A gyerekek is lelkesek, ezzel csináljuk a kakaót :)

 

Egyelőre ennyit tudok mondani, hátha van másnak ebben a témában (ezen a szinten)  tapasztalata...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: ronin s8 (183113)