TappancsFalvi Creative Commons License 2023.12.06 -1 0 36711

Nem biztos, hogy jó ebbe az irányba elvinnem a témát, de pár évet lehúztam annakidején az NNG/Nav N Go mezében, sajnos a mai napig keresem a méltó utódját, ugyanis egyszerűen a mai napig nincs olyan útvonaltervező, ami az úgynevezett "természetes" útvonalat próbálná meg tervezni, azaz: szépen felvisz a legmagasabb rangú útra ami az úticél irányába tart, aztán a cél mellett leterel róla. Persze kismillió egyéb optimalizáció is volt benne, pl. balra kanyart más súllyal számolta (mert tovább tart), stb. Ehelyett minden navi manapság valamiféle online magic-et próbál tolni.

 

Google Maps-ról nincs nagy véleményem, az útvonaltervezője egyszerűen valami általam felmérhetetlen optimizmussal számol, Zakynthoson pl. folyton le akart terelni az 1 db főútról a gyalogösvényekre - gyanúm szerint azért, hogy elkerüljük a "forgalmat" (ami szezonon kívül kb. 5 db autó). "Epar.Od. Arachovas-Eptalofou" - ra is úgy számolt, hogy én ezt majd 90-es átlagsebességgel fogom letolni, hiszen nincs sebességlimit rendelve a szakaszhoz a térképen és lakott területen kívül van.

 

Sygic hasonló, pár éve megvettem a prémium csomagot belőle, de nem használom, mert megbízhatatlan útvonalakat tervez. Az autónkban gyári TomTom navi van, ez, ha éppen ismeri az úticélt, egész jó, egyszerű útvonalakat szokott kitalálni.

 

OSMAndr-ot használ jelenleg a volt kollégáim jelentős hányada, de személyesen még nem teszteltem. Előnye, hogy kézzel konfigurálhatóak az útvonaltervezési paraméterek, így valószínűleg tudnék olyan beállításokat összerakni benne, hogy elfogadható útvonalakat tervezzen.

Előzmény: feketefelho (36707)