Paco155 Creative Commons License 2023.12.13 0 0 218217

Igazából, csak az a kérdés hogy mennyit szánsz rá.  Ha olyat ami biztosan jó és jó lesz 10 év múlva is akkor én a CTEK-ből választanék. 

A CT5 Start/Stop kifejezetten startstopos autók akksijaihoz van tervezve az a biztos választás. Nem tudom hogy mennyi az ára de biztosan sok.

 Jó lehet még az MXS 5.0 sorozatból valamelyik,  az alap 5.0 is tudja az AGM akksikat. Nekem 5.0 Test&Charge van az is tudja de az drágább. (De lehet hogy még így is olcsóbb mint a CT5).

És ott van a zászlóshajójuk a Ctek ONE mi mindenhez is jó, még lítiumos akkuk is tölthetőek vele, de eegyrészt biztos K drága másrészt minek? :P 

 

Ezek az alapok otthonra, felfelé vannak a gyorsabb erősebb töltők  7-10-meg több amperral, ha esetleg nincs egy éjszakád tölteni....

 

 

Ha nem ez a keret akkor az aldis/lidlis  töltők is elvileg tudják az AGM akksi kezelését, legalábbis rá van írva. Nem tudom ez igaz-e azt viszont igen, hogy ha nem igaz akkor csak két év alatt derül ki. :)   Van olyanom is  simán rajta hagyom a nem használt akksikon hónapokig, fentarrtó csepptöltésre is tökéletesen alkalmas. 

 

 

Ha viszont fullra lemerült akksikat szeretnél töltögetni akor lebeszélnélek az intelligens töltőkről. Ugyan recond-ot egy részük tud, de túl alacsony akkufeszültség mellett egyszerűen nem indítják meg a töltést rossznak jelzik az akksit. Arra nem nagyon alkalmasak  illetve ami igen az százezres kategória. 

 

 

Előzmény: bojo (218216)