Déééééééééééé Creative Commons License 2023.12.16 0 1 524

Helyi földelésre elég lehet a 6mm de távolira 25mm mondanak. A földelésre azért szoktak pl, víz hűtőt leásni 1M-re, mert nagy a felülete, de pl, a villanyszerelők villámhárítónak 6M-es betonacélt tesznek le (nem mindenki de ez én az egyiktől hallottam). azt úgy csinálja hogy fúr vagy ás egy kisebb jukat azt jól beönti vízzel, majd a vasat le fel rángatja és így magának utat fúr.

A föld ellenállása változik ez időjárástól függ, esősbe csökken szárazabb időbe megnő, lehet kapni földelő vasakat is amik ónozottak, az is jó. De nem igazán azon fog múlni, hanem magán a gépen.

Ez pl, 100 hogy megtenné, sőt! de minek ennyit kiadni érte? https://www.villamossag.com/Foldeloszonda-4m-villamvedelmi-tuzihorganyzott-d20 vagy ez https://www.villamossag.com/FSZ-200-Foldelo-szonda-kereszt-3mm/2m

Láttam egy olyan videót, hogy leásott egy víz hűtőt amit beöntött sósvízzel, azt elvitte pl, 10M-rel arrább ahol volt 3 szögbe ledugva 1-1 rézcső és beöntözve. A rudakat összekötötte körbe, és erre kapcsolt fogyasztót, és ott ment neki. Köztudott hogy létezik föld elem, ez annak vmi erősebb fajtája lehetett.

Előzmény: vargusz (522)