Déééééééééééé Creative Commons License 2023.12.25 0 2 548

Azért nem kell a visszacsatolás meg szórakozni a szkóp beszerzésén, meg kiismerni azt és méricskélgetni vele napokig hetekig, mert a sima faékegyszerű szikráztatással ugyan azt érjük el, csak nem lesz full tiszta a jelünk (és akár el is lehet rontani). Mert a visszacsatolásos mit csinál?? az átvitt (visszacsatolt) Tesla feszültségét viszi át a 6 menetre! jó fűteni vele? miért ne lenne az?! persze tökéletes szinkronba a modulátor tekercsekkel, különben vagy nem fog működni vagy gyenge lesz a kimenet, tömör lényeg. A szikráztatós ami 2KV-tól indul mondhatni, bele lökdösi, át indukálja a fő tekercsbe és már is elértük a célt! ill majdnem, hisz a rezonanciának ott is meg kell lennie, hogy az önfenntartás felállhasson!

Itt egy replika, ahol nincs ferrit a magba: https://www.youtube.com/watch?v=DQcSlcTz0WE

Ez a mag dolog nagyon érdekes! mert máshol is megoszlik a vélemény róla! van ahol semmi, van ahol ott az állítólagos 2000 mH gyűrű, van ahol más fém mag van pl, rézcső, szval ez annyira szerteágazó hogy nagyon.. Ha az ember érti a mélységekig a működési elvet, akkor lehet játszadozni ezekkel, de enélkül is énszerintem, ott a lehetőség mindenkinél..

Lassan jönnek az Aliról a dolgok, én indulásnak egy 10KV-os gyújtótrafósat használok, és a modulátort kétirányú 4szögjellel hajtok majd meg, kimeneti részen a puffer kondival, és lehetséges lesz egy hangoló kondi is a szikra után, nem lesz egyszerű, hisz hiába az van mondva egy rajzra hogy az kész! mindég lesznek buktatók, de el kell kezdeni vhol. De persze ha vki a "teljes életét" a visszacsatolósra akarja feltenni, ami meg kell hagyni még tapasztaltaknak is feladja a leckét! hát tegyék.. én nekem már nincs annyi időm hogy ilyenekkel vesződjek.