H_G Creative Commons License 2023.12.25 0 0 94052

Fall (2022):

 

Két ostoba nő, pontosabban csajszi felmászik egy magas helyre, ahonnan lejönni már nem tudnak.

 

Elvileg képzett sziklamászók, na a valódi sziklamászó nézők különösen kicikizték a hibáikat az IMDB-n és igazából ennek nincs is jelentősége (létrán mennek), nyugodtan lehettek volna egyszerű kétkezi influenszerek. Azonosulni velük vagy izgulni értük nem nagyon lehet, csak szörnyülködni, hogy mekkora hülyeséget csinálnak már megint, így viszont elég nehéz fenntartani az érdeklődést 100 percen át. A forgatókönyv vegyes minőségű, idióta és hihető fordulatok váltakoznak, de a 4/5-énél van egy elég ravasz csavar, ezt tényleg nem láttam előre. A zenei sáv rémes, sokkal jobban jártak volna csak szélsüvítéssel.

 

A látvány viszont teljesen rendben van. (Leszámítva, hogy a szereplők nem igazán szépek vagy szexik, a szőke sem, aki ezt erősen hiszi magáról.) Képes kiváltani a szükséges mértékű tériszonyt. Ahogy olvasom, nem spóroltak stúdió-trükkökkel hanem rendes épített díszletben vették fel, bár valójában csak 30m volt a magassága 600 helyett.

 

Igazából ez a történet jobb helyen lett volna a Spektrumon/Discoveryn egy "Szelfibalesetek" sorozat 40  perces epizódjaként, mondjuk akkor nem jutott volna ennyi pénz pont a látványra.

 

5/10, egyszer meg lehetett nézni.