Törölt nick Creative Commons License 2023.12.27 0 2 554

Korábbi hozzászólásában valaki írta, hogy a villanyszerelőket nem érdekli az ingyen energia téma, mert ezoterikus.
Meg tudom érteni őket. Mert a legtöbb leírás szinte szándékos félrevezetéseket tartalmaz. És azt sejti vagy tudja mindenki, hogy a kudarc oka az, ha valamit rosszul tudunk.
Elmélet az kell, de csak egy, ami valós, rövid, közérthető és ami a tudomány és a logika nyelvén íródott.
A következő sorok a "földből kiszívott vagy kiráncigált elektronok" ködéről veszi le a fátylat.
Így már érdekelni fogja a műszaki kollégákat.

 

Ez a rajz egy kapacitás változtatós parametrikus rezgőkör.

 

 

A 10 m-es nedves földréteg a nemlineáris kondenzátor dielektrikuma, a leásott rossz hűtők pedig a kondenzátor fegyverzetei.
A fura házi készítésű nemlineáris kondenzátorunkból készített rezgőkör ráadásul autoparametrikus rezonanciára képes. Ami azt jelenti, hogy a kondenzátorunk kapacitása a rá adott feszültség függvényében változik a rezgés közben. Tehát a kapacitásának vezérlésére nem kell külön vezérlő jel.

 

 

Amikor a feszültsége elér egy kellően nagy szintet, a kapacitása leesik, a feszültsége és energiája pedig megnő. (A víz dielektromos állandója 80, szerencsére viszonylag magas, tehát van lehetősége csökkenni). Ha például a kapacitása a felére esik, akkor a feszültsége és energiája duplájára nő.
A vízautók vízbontói is így nyerik az energiát.


A parametrikus rezonanciával foglalkozott a tudomány, de azt frissíteni szándékozom, hogy a valóságot írja le. Mert nem egészen azt írják le. Hanem úgy, hogy az energiatételnek erőszakkal megfeleljenek a sorok, mert hát mit szólnának az intézmény főnökei ahol alkalmazottként raboskodnak.

 

Leginkább villanypásztor javításnál tapasztalhatjuk, hogy a közvetlen kimenetét kibírjuk bármekkora szikraközzel, de ha a földréteg mint dielektrikum is bekapcsolódik az áramkörbe, akkor nézünk mint gázálarc. Mert azt vártuk, hogy a földréteg még ellenállást is jelent, aminek inkább csökkenteni kéne az áramot.
Egyik gazdálkodó ismerősöm szinte évente jár hozzám hogy javítsak meg neki egy-egy újonnan szerzett villanypásztort. (Gondolom mások kidobták :)). A megjavítottat helyben ki is szokta próbálni magán és általában elégedetlen a "rúgásával". Majd jelezni szokta, hogy bekötve a föld áramkörébe k..va nagyot b...sz, és nem tudnám-e legyengíteni.
Miért kéne legyengíteni? Fel kell használni.

 

Nem az a baj ha vannak akik csak írogatnak. Hanem az, hogy nem a valós működési magyarázatokról írnak. Régen előadásokon is például a FET-ek működéséről adtak elő. Miért kell olyanról előadni, amiről tonnányi szakirodalom van, vagy ott a google kereső? Arról kell előadni, amit még nem ismer a tudomány. Szívesen vállalom az elkészítéseket, forrasztani én is tudok. Ha valaki valós elméleteket ír. Én nem fogok megsértődni a valós elméletektől. Mert azt keresem én is, és csak lassan de biztosan szoktam megtalálni.