dollerakos Creative Commons License 2023.12.28 0 0 103206

Üdvözletem!

 

Van egy nagy gondolatom: saját magam szeretném megcsinálni a ház külső szigetelését. Ehhez viszont állvány kell. Van, ahol 8 méter magasra is fel kell jutnom (munka-magasság). Továbbá nehezíti a dolgot, hogy a ház lejtős terepen van, azaz az eleje és a hátulja közt van kb. 1 méter szintkülönbség. 

 

Mivel nemcsak a külső szigetelés a dolog, hanem a széldeszkák lekezelése, valamint az ereszcsatornák cseréje is, meg én szeretek nyugodtan, kényelmesen eldolgozgatni (már ha meg tudok mindent csinálni), ezért nem állvány-bérlésben gondolkodom, hanem leginkább használt állvány megvételén, amit aztán ha kész vagyok mindennel, továbbadnék (vagy mégsem és megmarad, ez már részletkérdés..) 

 

Ami a konkrét kérdéseim lennének és nem találtam még rá se magyrázatot, se videót és egyebet: az előbb említett lejtős terepen hogy állítom be az állványt? Más egyéb vonatkozásban (pl., andrásolás, kikötés) már van némi fogalmam. Valamint egészen konkrétan, itt egy eladó állványzat:

 

https://www.jofogas.hu/jasz_nagykun_szolnok/Homlokzati_allvany____144374849.htm

 

- Meg merjem venni? Eljutok ezzel a készlettel 8 méter magasra? Ha igen, mire kell odafigyelnem? Új állvávnyban nem igazán gondolkodom, rohadt drágák.

 

Minden építő jellegű :-) segítséget köszönök.