Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2023.12.29 -1 3 31693

Te teljesen idióta vagy.

 

Ceausescu alatt nem volt ennivaló, nem volt fűtés, melegvíz, villany. A nem volt azt úgy értsd, hogy én 5-8 osztályokban télen gyertya mellett tanultam, és próbáltunk fürdeni azalatt a fél óra alatt, amíg volt melegvíz.

Alapvető élelmiszerek jegyre voltak, egy embernek pl. egy fél vaj járt egy hónapban, és 1 kg hús, de ez kb mindenre igaz volt. Nem lehetett külföldre utazni egyáltalán, vagy csak nagyon restriktíven, és ha valami nem helyeset csináltál, megvertek, bezártak, elvittek a Duna-deltába kényszermunkára. Ceausescu rendszere a mai Észak-Koreával mérhető össze, esetleg Kubával.

 

Szóval te idióta vagy, vagy provokálsz, de inkább valószínűleg az első. És innen üzenem minden idiótának, aki bárkit diktátoroz ma Magyarországon, az USÁban vagy Európában, hogy személyes sértésnek veszem. Nem azért, mert politikailag egyetértek, vagy nem értek egyet valamelyik párttal, iránnyal, hanem mert kikérem magamnak, 16 évnyi intenzív szívást ne tegyen nekem senki se idézőjelbe és ne relativizálja el a diktatúra szó jelentését.

Előzmény: Tarjánfan (31692)