mindenki senkije Creative Commons License 2024.01.01 0 1 94123

May December


(a biztonság kedvéért ideírom, hogy SPOILER, bár nem leszek az, dehát ne ezen múljon...)

Volt valami eset, amikor egy idősebb nő kezdett viszonyt egy nagyon fiatal fiúval és aztán még gyerekük is született meg családot alapítottak és ez az ügy mindenféle morális kérdéseket vetett fel, meg médiahájp övezte stb... Ennek a filmnek is ez az alapfelállása. Kicsit stíluskavalkád, ahogy körbejárjuk az időben korábban megtörtént, nyugtalanító esetet (groteszk, de még vígjáték is) és a néző egyre inkább kíváncsi, hogy most akkor ki meddig ment el, ki lépett át milyen határokat, ki a felelős, ki a hódító és egyáltalán, hogyan működik még most is egy ilyen furcsa család? Hát miféle emberek lehetnek ezek?
Erős téma, izgalmas kérdések, remek alakítások. De talán a stíluskavalkád miatt, vagy a hossza miatt de egy idő után kissé belefáradtam. Azért összességében jó film és biztos sokáig lesz téma.

7,5 / 10

Ps: van benne egy jelenet, amikor Natalie Portman (aki a filmben egy színésznőt alakít) egy iskolában arról mesél, hogy milyen érzés, amikor szex jelenetet kell forgatni. Kis érdekesség, hogy a filmben látunk is majd ilyet, és ahogy Sharon Stone legendás villantását, így ezt is sokan ki fogják kockázni :D (legalábbis az egyik barátom szerint) és bizony, látni fognak ott olyan dolgot, ami erre a korábbi, iskolás szövegre utal vissza. Kíváncsi vagyok, hogy a kettő közül a film alkotóinak fejében melyik ötlet (ha ez az volt...) született meg előbb :)