papaIDE(i)G Creative Commons License 2024.01.03 0 0 94141

Buék!

Idén ezeket néztem meg:

Igéretes fiatal nő

Persze, hogy a Saltburn miatt, hát persze:-) Hallottam már róla, de nemrég került fel a Max-ra, és akkor így most apropó is lett. Az a helyzet, hogy a főszereplő csajt az An educationban imádtam. Most viszont nekem sokat rontott az összképen, hogy nem volt fiatal. Már a forgatáskor is 37 éves volt (nem 30 mint a story szerint) de ennél is jóval idősebbnek tűnt majdnem ötvennek. A film felépítése zseni volt viszont, és végig lekötött. Igaz a Saltbunnel ellentétben olyakor átment gagyiba bizonyos (pl. a hűdeszerelmesvagyokéntebeléd) részeknél, de azért jól altatott a narratíva. Pár dolog utólag ugrott be, hogy miért nem ugrott be. Ügyes.
Valahogy így kell filmet forgatni, és tálalni azt hogy miért szar kiszolgáltatottnak (nőnek, kicsinek, betegnek, melegnek, tajtrészegnek vagy ezek tetszőleges halmazaiba tartozónak) lenni.
A Saltburn jobb volt.
10/7

Rebel moon

Hát ez egy tök látványos színes szagos scifi volt. Nem közelítettem nagy elvárásokkal (jóóó, igaz, kikerülni sem lehet a fikázó kritikákat) ezért remek szórakozás volt, két estén át. Ennél jóval ótvarabb a scifi felhozatal manapság. MOndjuk végig azt hittem, hogy ez a Peaky Blinders klón főgestapó az apuka, de nem.
10/6.5