siletto Creative Commons License 2024.01.09 0 0 110644

Szia!

Hankook Winter i-cept rs3 gumik, 205/55 R16-os méretben, eddig körülbelül 2000km-t ha futottak, tavaly(2022) tél előtt lettek vásárolva egy ismert hivatalos kereskedőtől, új gyártásúak, még a szőrök se koptak le róla.

 

A felnin sérülést, hegesztésnyomot látni nem láttam, vagy legalábbis jól eltüntették, ha volt ilyen mert kívülről újra van festve. Inkább csak azt, hogy mintha kopottas lenne belül a pereme, mint amin sokat mocorgott a gumi. Ki van fényesedve, amik vannak rajta apró karcok, azok is be vannak csiszolódva. Nehéz megmagyarázni, illetve van már rajta gumi, így fotózni sem tudom, de aki látott már kopott, becsiszolódott puhafém felületet, annak biztos megvan.

 

Azért gondolnék a középfuratra, mert van a négyből egy vagy kettő, aminek a középfurata nincs elkorhadva, de már nem az a szép esztergált fémfelület, hanem ilyen sós korróziós szemcsés kinézetű.

 

 

Várok most egykét hetet, hogy ereszt-e ismét, és ha más nem, leszerelem, és felteszem előre a két legjobb illesztőpereműt, vagy kihézagolom hézagoló lemezzel, és meglátjuk jobb-e, mert én aztán nem hittem, mikor vettem kéz alól a felniket, hogy ez ennyire bonyolult, hogy jó is legyen....

 

Felni-felni, nincs összeütve, nem hegesztett, nem porlik róla a vakolat, kész.

 

Vagy az jutott még eszembe, hogy legközelebb visszaviszem, és megkérem, hogy centrirozás után vegyék már le a gépről, aztán tegyék fel újra, elforgatva. Ha a gépen mindkét esetben jó, akkor az illesztéssel lesz probléma szerintem.

Előzmény: Airbag. (110636)