Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.09 0 1 94154

Gary Kurtz, a Csillagok háborúja producere, valamint Fred Roos, aki besegítette Harrison Fordot a filmbe, bemutat egy olyan filmet, aminek a címe a Csillagok háborúja premierjének a dátuma:

 

5-25-77

 

Mire a 18 évig készült film végre megjelent, addigra az egyik szereplője és a fentebb említett Gary Kurtz is meghalt már.

Ez egy szerelmes levél a Star Warshoz és a 2001: Űrodisszeához, a Harmadik típusú találkozásokhoz, meg a többi korabeli, izgalmas filmekhez, amiket egy kocka srác imádhat. A film tanulsága az is, hogy a kockák nemigen jutnak puncihoz. A bulikban inkább a nem kockákhoz húznak a lányok.

 

A főhős anyját jásztó nénire rá sem lehet ismerni, hogy ő volt egykoron a Rendőrakadémia 2-ben Kirkland.

 

Néhol túl szürreális az egész, de azért összességében szórakoztató film (lenne, ha nem volna a főszereplő színésznek olyan irritáló feje).

 

Apró hibának tartom, hogy az a jelenet, ami az ILM műhelyében játszódik, és John Dykstra mutogatja a modelleket (ez egyébként egy kurvajó jelenet), szerepelteti az ILM logóját is. Azt, amit Drew Struzan rajzolt 1980-ban, Michael Pangrazio terve alapján. A filmbéli jelenet viszont 1976-ban játszódik. :D

(Pangrazio eleve csak a Birodalom visszavágnál csatlakozott a csapathoz, tehát 76-ban a Star Wars közelében sem volt még)