diospyros Creative Commons License 2024.01.16 0 0 754

igen, beérik fagy nélkül is, sőt úgy jobb, mert eltartható.

ezért is kell leszedni időben, fagy előtt, hogy eltartható legyen sokáig.

bár a túl meleg hely meg gyorsítja az érést. hűvös, de szellős hely a legjobb.

a fán is lehet hagyni 20-40%-ot. még most is jó, bár már sokszor megfagyott,

de mivel most a környezet olyan mint a hűtő, nem romlik el.

nálam a "szedd magad-osok" a datolyaszilvával együtt a naspolyát (10+ fajta)

is leszedték (tudták mi a jó... :) :(

de 1 fán hagytak (nem a többi között volt), arről eszegetek még most is...

nem a legfinomabbat hagyták, a "Tűzelhalás álló" fajtát, ami leginlább a 

Nottingham-hez hasonlít, ami szintén kis-közepes termésú, és elég savanyú éretten is.

a kedvenc a Szentesi rózsa és a Delice de Vannes.

Előzmény: te_o (746)