Smíró Creative Commons License 2024.01.18 0 0 8

Szia!

 

Az enyém külföldről hozott, 2WD automata. Ehhez tudok írni. Nem pontosan jelölted a típust, nem a benzines a lényeg és nem a ccm, hanem kézi vs automata váltós, 2 WD vs 4 WD.

 

Mo-on az Instyle felszereltség 4 WD az automatában található csak.

 

Az enyém 2019-es, lejjebb írtam. Kb. 30 ezret raktam bele, leginkább hosszú távon. A sebességhatárokat betartom, nem sietek Alföld-Főváros viszonylatban, legfeljebb 110 km/h, mert inkább fogyasztásra kell gyúrni manapság:( Egy bp-i etap nekem kb. 5-600 km, és ez szokott hazaérkezéskor 7,3 liter körül kijönni. 90-100-at tartva 7 alatt kijön. Légkondi télen párásodás miatt megy, nyáron csak nagy melegben, mert van tetőablak. Manuális kb. egy literrel kevesebbet fogyaszt átlagban, de inkább ez lábfüggő. Ha a megengedett sebességet nyomod mindenhol, akkor szerintem 8-9 l körüli lehet az átlag.

 

Nekem bőr belsős. 4 ülés fűtött, kell is, mert hideg tud lenni ilyenkor, nyáron viszont a hűtés hiányzik belőle nagyon. Ez felesleges extra szerintem, mármint a bőr.

 

A kocsi megy, mint az álom, bár a CVT váltót szokni kell. Manuálisnál olvastam, hogy nagyobb gázadagolás kell kis sebességnél. Ezt nem tudom. Csak azt, hogy a sok írott teszt köszönőviszonyban sincs a valósággal. Szerintem egy kiforrott, korrekt motor van benne, megfelelő erőtartalékkal - mint családi autóban. Nem véletlenül szinte teljesen azonos a SSangyong Korrando és a legújabb Dongfeng Forthing t5 motorja, amik újabb autók.

 

Az autó nem csörög, nem zörög, szerintem nagyon jól van összerakva. Amit hiányolok: hűthető kesztyűtartó, nincs egy rohadt 12 V-os csatlakozási hely a csomagtartóban, a belső/külső tükröm nem sötétedős, a hátsó elektromos ablakok nem automaták, 2 nagyobb gyerekülés között viszonylag kevés középső hely marad és ha már hátul vagyunk: nincs hőlégbefúvó a két első ülés között, ahol lenni kéne csak 12V dugalj és ülésfűtés kapcsolók vannak. 

 

Minden másról csak pozitívan tudok nyilatkozni: automata LED lámpák elöl, nagyon jól váltanak, jó a prémium hangrendszer (Rockford Fosgate), ülés-,kormány-,első szélvédőfűtés nagyon jó és az osztott hátsó ablak is, a mögötted jövő autó lámpáját városban takarja, így nem zavaró. Telefon kihangosítás, navi tükrözés teljesen jó. A navihoz kell kábeles csatlakozás, az nyilván tölti is a telefont, a többi BT-os.

 

Ha bármi kérdés van még automatához, vagy inkább a funkcionalitáshoz, próbálok válaszolni. 

Előzmény: Nyufi69 (7)