misinator Creative Commons License 2024.01.18 0 0 10390

Kedves brochis!

 

Köszönöm válaszod!

Picit meg is "ijeszt", hogy mennyi mindent kellett cserélni, javítani az Autódon.

Igaz, ezek viszonylag egyszerű, tán kevésbé drámai hibák.

Persze ez téged nem vigasztal...

Ahogy nézegettem most akkoriban is is a használtautó.hu-t , még viszonylag olcsón is vetted az autót.

A különbözetből már lett kijavítva valami.

Lehetett volna ugyanez a kínálat tetejéről vett példánnyal is, de nekem gyanús, hogy valamilyen szinten nemtörődöm, elhanyagolt autó lehetett a tied.

Pl. az üzemanyagpumpa hibájának lehet oka a rendre csak pár litert tankolás is az üres tankba. (Erről volt szó régen a fórumban, de megtalálni az akkori diskurzust embert próbáló kihívás...)

 

Mondjuk, ami gondosan ki van javítva, cserélve, azzal már jó eséllyel nem lesz gondod.

A korábbi Nagypolszkimmal évente meglátogattam egy futóműszervízt ellenőrzésre (sajnos az első futómű konstrukció jellegéből, no meg a pótalkatrészek minőségéből fakadóan erre szükség volt a rossz utakon).

Egy alkalommal azt mondta a mester, hogy mindegy, hogy az autóm egyre öregebb, de szerinte a fejembe vettem, hogy egyre jobb és jobb legyen.

...majd kicserélte a lengéscsillapítókat minőségi japán(!) gyártmányúakra. (Katalógusból válogattuk össze, ha jó rémlik, valami régi Toyota, meg Mitsubishi modellével voltak csereszabatosak)

Ő volt az:

https://nepitelet.hu/autok/fso_fsm/125p/nagypolak_-_a_gep/

 

Most újra elolvasva, hozzá képest az Albea maga a gondtalan használat.

 

 

Amit tán még nézzél meg, hogy a kormányszervo olajtartályánál nem e nedvedzik a cső. Nekünk igen, de nem fogy az olaj. Viszont ráparancsoltam a lányomra, hogy kövesse figyelemmel.

Nézzetek rá a kormányműre is, hogy ott nincs e szivárgás. A "kis" sógoromnak (aki véletlenül ugyanilyen korú, felszereltségű, futásteljesítményű és színű Albeát vett, mint a mienk) szivárgás van a kormányműnél, ezt a youtube-os Totalcar MűhelyPRN-ből ismert szerviz észlelte vételkori átvizsgáláskor az ő autóján.

Szerencsére még neki sem kellett azóta sem költeni erre.

 

Sajnos ezek már idős autók, pl. a műanyag alkatrészek is öregednek, stb., bármi elfáradhat nyúzás nélkül is.

A hibák előfordulás vagy nem előfordulása , annak gyakorisága, sűrűsége kiszámíthatatlan, leginkább a Mandelbrot halmaz tudja vizuálisan ábrázolni, hogy mire számíthatsz...

 

Továbbra is drukkolok neked, hogy megálljon a hibák megjelenése és csak a gondtalan autózás maradjon!

 

 

 

Előzmény: brochis (10389)