siletto Creative Commons License 2024.01.25 0 0 47426

Szerintem arra gondolt Kormos, hogy a helyiség hőmérsékletváltozása szerinti moduláció csak a gyári termosztátjával működik.

 

Én úgy fognám fel, mint egy ipari szabályzás, hogy figyeli, milyen ütemben melegszik a helyiséged, miután bekapcsoltad a fűtést, és a beállított hőmérséklethez közeledve fokozatosan visszamodulálja az égőteljesítményt, hogy ne lendüljön túl a setponton még a padlófűtés sem.

 

Elvileg így azt is tudná, hogy figyeli, hogyan hűl a helyiség, és a megtanult tehetetlenségből kiszámolva már akkor bekapcsolja az égőt, mikor még le sem esett a hőfok a kívánt alá, hogy mire bemelegszik a padló/radiátor, akkorra rögtön adja is a meleget a helyiségnek.

 

Tudomásom szerint van ilyen külső rendszer is, mint a Honeywell Evohome, vagy a Danfoss Icon, meg az Uponor Smatrix, de sajna ezek már olyan műszaki infók, amiket nehéz megtalálni a neten, mert nem felhasználóknak szól. Nevezik még automatikus beszabályzásnak is tudtommal. Megtanulja, melyik fűtéskört mennyivel előre kell ki/bekapcsolni, hogy a kért hőfokot pontosan tartsa.

Előzmény: smith (47425)