jbaal Creative Commons License 2024.01.29 -2 4 16530

Amióta ez az ostoba jegyrendszer van, azóta probléma ez, és ha kifogsz egy analfabéta kalauzt, akkor ez az eredménye. Lehet itt pofázni, hogy járjon mindenki vonattal, ne azzal a csúnya autóval, de pont az ilyen 0 forintból móodsítható faszságokból van már elege mindenkinek. És az a baj, hogy ha az ilyen majom kihív egy rendőrt, az le fog szállítani, elő fog állítani, mert neki sem tudod elmagyarázni, hogy mi ezzel az egésszel a baj, a 8 osztályával ő sem fogja megérteni.

 

Orrba-szájba késik minden, de ha jön egy vonat, ami épp jó lene neked, és nem kell rá semmilyen helyjegy, még akkor is várd meg a fél órát késő másikat, hát hogyne. És akkor még arról pofázik a máv a közleményekben, hogy a vonatok késése nem jelenti automatikusan az utasok késését, mert ha jön egy korábbi késő, azzal el tud menni az utas. Hát kurvára nem így van...

 

Egyébként meg nincs igaza ebben az esetben, mert az eredeti vonatod indulási időpontját követően már érvényes a jegyed, akár erre a vonatra is. Egy értelmes ember nyilván azt mondja rá, hogy vár 1 percet, aztán lekezeli utána. De ha kifogsz egy 8 osztályos patkányt, aki örül, hogy kapott egy kis hatalmat a kezébe, akkor ez lesz.

Én legszívesebben eltakarítanám már az összes jegyvizsgálót a büdös francba a vonatokról, mert gyakorlatilag semmilyen értéket nem képviselnek, simán kiváltható lenne a munkájuk egy beléptetőkapuval meg perontükörrel, ahogy a HÉV is elvan nélkülük.

A tevékenységük kimerül annyiban, hogy tökig csavarják a fűtést évszaktól és napszaktól függetlenül minden vonaton, megnézik, hogy zöld-e a jelző, aztán elemlámpával integetnek, basztatják a jólszituált, normális utasokat ilyen piszlicsáré szarságokért, közben a kisebbségi utasokkal szemben nem mernek fellépni akkor sem, ha egyáltalán semmilyen jegyük nincs.

Előzmény: Andrea Jánosi (16529)