HWK12 Creative Commons License 2024.02.09 -4 0 47496

A 47478-ban ezt írtam:

"Kb. 58 fokos VISSZATÉRŐ víz alatt indul be a kondenzáció."  szerintem ezt a füstgáz harmatponti hőmérsékletével kevered,az ugyanis kb 53-57 fok körül van a gáz összetételének függvényében.Ehhez egy jól eltalált kazán konstrukció esetén kb 5-7 fokkal kevesebb visszatérő vízhőmérséklet párosul azaz kb 48-50 fok alatti visszatérő víz esetén indul be a kondenzáció.

Majd a 47489:

Idézet a VGF szaklapból:

 

"A kondenzációs kazánok annál jobb hatásfokkal működnek, minél alacsonyabb a kazánba visszatérő fűtővíz hőmérséklete és minél magasabb a füstgáz harmatponti hőmérséklete. Harmatponti hőmérséklet alatt indul meg a kondenzáció, a füstgázban lévő vízgőz lecsapódása, a rejtett hő hasznosítása és ezen keresztül a kazán hatásfokának rohamos javulása. A füstgáz harmatponti hőmérséklete a tüzelőanyag összetételétől és a levegőfeleslegtől függően 53-57 °C között mozog. Ha a kazán hőcserélője jó hővezető-képességű alumíniumból készül, 50 °C alatti visszatérő fűtővíz-hőmérsékletnél már megindul a kondenzáció. Annál intenzívebb lesz, minél alacsonyabb ez a vízhőmérséklet. "

 

Hát ha te ebben ellentmondást látsz, akkor valóban súlyos értelmezési problémáid lehetnek."Azt azért nem ártana belátnod,hogy nem érted az alapvető fizikáját a történetnek. Pedig ahhoz, hogy beláss egy tévedést, nem ártana." idézet Smith

Előzmény: smith (47491)