FERENSZ Creative Commons License 2024.02.10 0 0 2672

Premium ClassiXXs Vw Transporter "Pritschenwagen":

 

 


András Szabó (Apó) kollegámat egy ideje foglalkoztatta egy nagy, 1:12-es méretarányú Tamiya Caterham összerakós modell beszerzése.
El is telt pár álmatlan éjszaka - mivel nem kis kiadás egy ilyen - és végül is megérett a döntés hogy kellett neki.
Természetesen akkor már Én is körülnéztem az eladónál, hogy van-e olyan cucca ami érdekelhet.
Volt is.
Kettő is, de a másikat mégis inkább elvetettem.
Ehhez viszont ragaszkodtam.
Egész jó áron - mondhatni - találtam rá az illetőnél, mivel ezek a Premium ClassiXXs Transporterek - azonkívül hogy remek hogy nem egyféle változatban kihozzák őket - húzós árakon szoktak mozogni.
De ez egész jó áron volt, még úgy is, hogy többet fizettem ki rá mint maga az ára, lévén akkor Én is beszálltam a szállítási költségbe a kollega modelljével egyetemben.
Elég hamar meg is jött a pakk, kb egy héten belül.


Emberem írta napközben hogy megjött a nagy járgány, kérdeztem hogy akkor majd este hozza, de délután épphogy hazaértem, elintéztem egy-két dolgomat és írta hogy mindjárt jön is.
Be is futott.
Szép nagy volt a Tamiya Caterham összerakós modell.
Persze csekkoltam minden megvan-e benne, de mégis ez a járgány érdekelt jobban.
Emberem írta is hogy elsőre azt hitte nincs benne a dobozban, mert abban csak a nagy Tamiya modell volt, de aztán mikor levette a tetejét látta hogy ez is ott van mellette.
Így megnyugodtam :D


Korábban találkoztam már ezzel a példánnyal, tervben is volt, de valamiért nem jött össze, viszont gondoltam most, hogyha kollégának amúgy is kell egy - nem kicsi (se nem méretben, se nem árban) - modell, akkor már Én is körülnézek, és főleg ha még jó árban is van, miért ne?
Így hát megint sikerült eggyel bővítenem Vw T3 palettámat.
Már csak azért is, mert nem sokkal ezelőtt futott be ugye a DeAgostini Vw sorozatos zöld-bézs, melyet eredetileg nem terveztem, de 3290-ért nehogy kihagyjam már :D


Tetszik a Premium ClassiXXs felfogása, hogy adott egy ikonikus autó-típus, és kihozzák - ha kis limitált darabszámban is - de különféle verziókban.
Ugyanis van T3-asom ilyen sima platós, dupla kabinos platós, kisbusz, furgon változatban, van a furgon és kisbusz változatban az emelt Syncro felfüggesztéses kialakítással is, valamint ilyen ponyvásom is volt emelt hasmagasságos Syncro változatban, de azt eladtam, most viszont ezzel a kellemes fehér-szürke ponyvás kicsikével bővült a paletta és persze még a különféle első lámpás-hűtőmaszkos variációval is lehet játszani hogy körlámpás, vagy vízszintes.


Elől jó kis lámpákat kapott, a Vw embléma is szép (igaz a képen nem a legszebb, de nincs vele gond).
Kapott két kis sárga irányjelzős berakást, rendszámot.
Az ablaktörlők is jók, ablakspricc festés és a belső is jó.
Természetesen a megfelelő tükrök, kilincsfestés és üzemanyag nyílás is ki lett emelve, ezen kívül pedig oldalt jól kivehetők a plató ajtós motívumok.
Kerekekre kapott szürke sapkás Vw emblémás dísztárcsákat is.


Hátul szép lámpák a reális kialakítás szerint, kis fekete szegélyezéssel, a ponyvatetős rész is jó, barna és rajta a szürkés műanyagpántos kiemelésekkel, valamint persze gyűrődés imitálással.
Kapott rendszámot hátra is, és még a kis rendszám alatti rész, ami gondolom a motorháztető nyitó kilincse - mivel ugye farmotoros - is külön berakás.
Természetesen nem maradhat ki róla a megfelelően bal szélről induló és kereszt irányban átívelő ezüst kipufogó sem.