nyman Creative Commons License 2024.02.11 0 0 4543

Magyar biztosítók is kínálnak ilyen jellegű biztosítást. Volt olyan, amikor béreltautó önrészre kötöttem más országban biztosítást. Egyszer károm is volt, nekitolattak egy parkolóban az autónak. Gyakorlatilag pár nap alatt visszakaptam a pénzt. De valahogy jobban szeretem ilyen ügyekben a hazai biztosításokat. Ha véletlenül panasz lenne, egyszerűbb az ügyintézés.

 

Van eset, amikor a bankkártyába épített biztosítással elmerek menni valahová. Ez főleg únión belüli utakat jelenti. De egy olasz családi nyaralásra már kötök olyat, amiben van autós asszisztencia. A Gránit Platinum kártya kínál tudtommal a legmagasabb orvosi összeget, 50 milliót, de a többi inkább 5-10-25 millió körül. Ezzel a szinttel már nem biztos, hogy elmernék menni pl. Észak-amerikába.

 

A másik előnye, hogy a legtöbb esetben ezek testreszabhatóak, a kártyabiztosítások meg általánosak. Így ki lehet venni olyanokat, amik nem kellenek és betenni olyat, vagy értéket emelni azon, ami viszont igen. . 

 

Nem reklámozni akarok, vagy lebeszélni valakit a kártyák mellé adott biztosításokról, csak a véleményemet és a gyakorlatomat írom le.  

Előzmény: Hyper83 (4542)