saválló Creative Commons License 2024.02.11 0 0 62541

" Feltételezés, akár ez is lehet: gyárban motoronként mondjuk 20 percet spórolnak vele, így nem légtelenítenek. Feltöltik csurig, mikor átveszed szinten van, 100 km után meg a minimumot közelíti, majd a tulaj rátölt :) "

 

Itt az a szépséghiba, hogy nem csak az autó új korában ( pl. 401 km-nél ) volt kevés a szint hanem később is kellett rátölteni. Igaz nem jelentős mennyiséget, de akkor is.

 

Amúgy a testvértopikban ezt írták:

 

" Igen, sajnos az 1.3Tce-nél a termosztát házak repednek. Megjósolhatatlan, hogy mikor, kinél, és előjele sincs. Van aminél 30ezer km-es korában, van amiben 200ezer km felett se. Nagyobb gond, hogy van amikor hetekig nincs raktáron a Renault-nál. Nálam ezért van mindig polcon belőle."

 

Nem tudom ez lenne-e a magyarázat nálam a vízfogyásra, igaz nem jelentős mennyiségben, és nem is rendszeresen, de azért néhanapján rá kellett töltenem az elmúlt 2 évben.

Nekem ez nagyon nem normális állapot hiszen a sok 100 ezer km-t futott őskori leletekbe sem kellett utántöltögetni, a Duster meg csupán 15400 km-nél tart, és random fogyogat a hűtővíz.

 

Előzmény: aMedveTovábbraIsNapozik (62539)