_Pithecus Creative Commons License 2024.02.11 -15 1 55776

motto:  "Nem a' Fény száguld a' leggyorsabban mint hiszitek fele- és egészbarátim, a' Setétség az, ami a' Fény jövetele előtt már mindig ott vala."  (Pith. 7.1.)

 


Van még tippem, hova és mibe üsd bele a kis orrocskádat, de az nem lenne ideillő.
Egyébként van valami hozzámekegésed témához, mert esetleg elolvastad és tudod, hogy ez egy
késés fórum?   :-)   :-P
De látom magas ez neked, mint vízilónak a balettiskola. A késes dolgokat ezért neked a kezdet kezdetén kell kezdeni, ami egyben a jövőd is. No akkor a kedvedért...

A PTA normál automata időgépét a jövő felderítésére küldte a bizottság, titkos kémfeladata a jövő legveszélyesebb fegyverének felkutatása volt. Sajnos sem a hely, sem az idő nem volt azonosítható a visszaérkezésekor. A "fekete doboz" adatainak nagy részét teljesen tönkretette az égő erdők, mezők, máglyák és az utolsó áruházak füstje.
Valószínűleg tesztelni kell a gép logikai áramköreit, mivel a parancs "éles fegyver" felkutatása volt, erre ezt a kés jellegű eszközt hozta át a jövőből*. Mindenesetre a vizsgálatok után a PTA Késmúzeum CSOKI szakegysége (CSOntKések Intézete) igényt tart az eszközre. (A kép valósághű rekonstrukció.)

 http://keptarhely.eu/images/2023/01/05/v00/20230105v00x71pf9.jpeg

A gép hangrögzítőjén szerencsére maradtak töredékek, így onnan tudjuk, hogy az eszköz Uúúgh, az utóember** falkavezér és varázsló tulajdonát képezte. A kés az elfogyasztott ellenség csontjából és kivert fogaiból készült, olyan célból, hogy a tápláláson túl, a szilárd anyagainak is minden ereje a varázslót erősítse.
A hangtöredékek elemzése alapján a horda néhány tagja, Huuú, Kváák, és Ohohh megdobálta az időgépet, de lehet hogy csak szidalmazták az ellophatatlannak és felgyújthatatlannak bizonyult rémet.

http://keptarhely.eu/images/2021/12/05/v00/20211205v00xuwpeo.jpeg


A penge hossza 87 mm, a vastagsága 4 mm, a markolat hossza 88 mm. Ebből, és a kép alapján is nyilvánvaló, hogy az utóemberek méretei hasonlóak, mint az embereké.

 http://keptarhely.eu/images/2022/11/21/v01/20221121v01xnpua1.jpeg

A jövőről szólt hozzánk von Rhiesling***, a híres költő: "nem kell szamorodni, ne adjuk fel a csüggedést, lesz ez még így se". De mint látjuk, az élet utat tör magának a betonfejen keresztül is.



* Időközben, a tesztelés alapján a gép áramköre rendben lévőnek találtatott, így a nem is túl távoli jövőben valóban ez a legveszélyesebb fegyver.
** Emberszublimáció, amikor az előemberből, az emberi fázis kimaradásával hosszú idő után, a kiindulási fázisnak megfelelő, ugyanolyan fejletlen utóember lesz.
*** von Rhiesling egyszerű tőkés családból származott, de a liberalista bogyózók Othello és Izabella alkotta kordonok közé szorították.

Előzmény: suitup (55775)