FERENSZ Creative Commons License 2024.02.16 0 0 2674

Minichamps Peugeot 306:


Márk Dénes cimbora kínálatában láttam meg ezt a kicsikét és máris pötyögtem.
Alaposan átvizslattam, noha látszott hogy nem hibátlan - amire egyébként a korrekt Márki is felhívta az érdeklődők figyelmét - mégis úgy döntöttem bevállalom.
Egyrészt mert ritka típus, vagy ha van is, nem olcsón, itt meg most - pici hibával - jó árban be tudtam szerezni.


A hibája - mint első benyomás alapján sejtjük - a tükörhiány volt, ami engem nem tántorít el ha legalább megvan, mert az egy fokkal jobb mint ha nincs, ugyanis akkor nehéz pótolni.
Szerencsére - ahogy a doboz tetején is látni lehet - ennek megvan.
Márk felhívta még a figyelmet a hátsó ablakok sötétítésére, ami vagy az idő folyamán lett ilyen, vagy a korábbi tulaja próbálta meg kicsit sportosabbá tenni, a fene tudja.
Az különösebben nem zavart.
De akadt még vele más egyéb is.


Mint a már fényképezett képen látható, a vezető oldali ködlámpa is hiányzott, valamint sikeres mozdulatomnak hála sikerült a jobb tükröt is lekapnom akaratom ellenére.


Mivel a tükrök megvoltak azzal nem lesz gond, ragasztó van, de a ködlámpa dolog zavart kicsit, így kétféle lehetőség jött számításba.
Vagy kikapom a másikat is és nem lesz, bár akkor zavar az ott lévő hely - bár így hogy az autó fekete talán nem lenne annyira észrevehető - vagy a másik eshetőség, hogy megpróbálom valamiből megcsinálni.
Utóbbira esett a voksom.


Fogtam egy korábbi modell bliszteres csomagolását és szépen kivágtam egy nagyobb darabot belőle.
Lemértem a - még meglévő, de már kikapott - ködlámpa méreteit és szépen egy tűheggyel bemélyítettem kicsit a kivágott bliszter darabon hogy majd kivágjam.

 


Itt már a kikapott ködlámpa látható és a helyén bent van - igaz még csak próba jelleggel - a kivágott pótlás.


Miután a másik oldalt is kivágtam - előtte még természetesen itt-ott picit levágtam belőle - bepróbáltam a helyekre.


Gondoltam hogy esetleg úgy hagyom, de mondom inkább adok neki egy ezüst alákenést, úgy mégiscsak jobb lesz az eredmény.


Miután az egyiket lekentem és bepróbáltam - természetesen nem csak a kialakítást, hanem a látványt, az összhatást illetően is hogy hogy mutat - megcsináltam a másikat is.


Itt már a két pótolt ködlámpás berakás látható ezüst alákenéssel.
Természetesen még nem voltak berögzítve mert mondom ha még szükséges itt-ott kenek a hátuljára ahogy az anyós felől oldalnál is látszik.


És akkor jöjjön az elkészült modellről az ismertető.


Gondolkoztam hogy a tükröket befeketítsem-e mivel szürkék, és az egyik így is sötétebbnek nézett ki a másikhoz képest, ami kicsit zavart, de aztán úgy voltam vele, hogy mégis így maradnak.
Egyrészt mert nem volt fekete Stabilo filcem - mivel anno odaadtam Emberemnek - ráadásul a ködlámpás pótlást se tudtam mivel beragasztani, mivel pillanatragasztó persze volt itthon, de valami kevésbé ismert, Én viszont ragaszkodtam a bevált típushoz - zöld LocTite - és egyik alkalommal - mikor amúgy is kocsival mentem az esős időszak miatt - beugrottam reggel a Madaras Teszkóba és vettem egy pillanatragasztót és fekete filcet is hogy haladjak a dologgal, ugyanis a modell már vagy egy hete ott pihent a piros egérpados részemen és várta a feljavítást, Én meg akartam volna már haladni vele.
Végül is a tükrök feketítéséről letettem, de gondoltam amúgy is kelleni fog még majd a fekete filc egy-két Skoda sorozatos Felicia példánynál, így így is-úgy is jól jön ha van egy olyan.


Természetesen ahogy látható a ködlámpás pótlás szerintem remekül sikerült, mindenesetre végleges berögzítés előtt még kapott egy alaposabb alákenést - néha kell a türelem az ilyen apró sz.rokhoz - de szerintem jó lett.
Ha nem is gyárilag tökéletes, de jobb mintha hiányozna.
Szép lámpákat kapott a modell és jó a kis Peugeot oroszlán emblémás kialakítás is.


Hátul szép lámpákat kapott ahogyan kell.
Piros íves követés, középen kis fehér rész meghagyással és a széleken sárga irányjelzőkkel.
Kapott egy jó kis ezüst kipufogót és nem tudom mi okból de a modell alvázán a pótkerekes rész sárga.
Remek.


Ami a sötétített ablakokat illeti nem tudom hogy gyári, vagy pedig a korábbi tulaja próbálta meg ily módon feldobni a modellt, mert erre nem jöttem rá, de mivel amúgy is fekete maga az autó így annyira úgy se tűnik ki és nem is érdekel, mivel jól áll neki, egy kicsit jobban feldobja mint ha sima üveg lenne.


Egyébként nem értem hogy ennek a típusnak miért olyan magas az ára a Minichamps-től és azt sem értem hogy - noha cabrio változatban is kihozta - most Maxichamps kiadásban miért kellett megint a cabrio változatot kihozni.
Persze 5 ajtós változatban - mivel abban is kihozták - még ritkább mint a 3 ajtós, de nem lenne rossz azt se beszerezni :D