fejes.i Creative Commons License 2024.02.17 0 1 183223

Először is: én nem vagyok "kávégép szerelő", de épületgépész, gázkazán és hőszivattyú szervizes és szerelő igen, de meggyőződésem, hogy jó műszaki érzékkel és némi gyakorlattal (persze kellő idővel) egy bölcsész is megjavíthat egy kávéfőzőt.

Másodszor: nem feltételezem, hogy az árajánlat, amit kaptál, ne lenne "rendben" és nyilván én nem látom a gépet, azért a véleményemet fenntartással kell kezelni.

- a leírtakból inkább az látszik, hogy ez valamiféle "teljes felújítás" ajánlata. Nehezen hihető, hogy egyszerre romlik meg az elektronika, szolenoid, pumpa, fűtőszál, bár éppenséggel lehet, mindegyik árammal megy, de még fura. Ahogy ránéztem az expolygon áraira, eddig ez kb 40 + 15+8+ 15, tehát 80e ft alatt van

- ezekhez jönnek még a tömítések, felsőszűrő (utóbbi pl 660 ft), tehát mondjuk max 10e ft. Tartunk akkor bruttó 90 ezernél.

Egy vállalkozás, ami javításból él, nyilván nem ennyiért fogja beszerezni, készletezni, stb Neked, de egy alkatrész szaküzletben (pl expolygon) meg tudod venni. Hangsúlyozom, ezt nem tartom valamiféle átverésnek, senki se azért dolgozik, hogy ne legyen otthon...

 

Otthon fogod, szétszeded az egészet. Kell egy csomó tersonet vagy ilyesmi, mert esélyes, hogy túl sok vízkő miatt túlmelegedett a fűtőszél, eldurrant és esetleg magával vitt mást is.

Kell egy multiméter, esetleg pár m szilikonos szigetelésű sodrott réz vezeték, mert ha ilyen zárlatos eldurranás elvitt sok elektromos alkatrészt, akkor ott lehet részben olvadt vezeték szigetelés valahol.

Fotózni kell végig, mi hogy nézett ki, biztos ami biztos, ha az ember nem gyakorlat az adott szerelésben.

 

Az Interneten akad bőven Silvia szerelésről kép, meg leírás...

Két dogot nyerhetsz

még mindig van egy jó géped és rájössz, hogy alkatrésszel kb az emberi civilizáció végéig működhet, ellentétben a csillivilli sokfunkciós automatákkal

legközelebb már rutinból megy.

Lehetséges tanulság: a vízkőre figyelni kell.

Nekem nem Silvia van, de a Lellit 3 dl-es rézbojlerével átépített baby Primo modello, ami így nagyon hasonló belső felépítést takar. Ezért merem a fentieket leírni.

Előzmény: Ruskizene (183219)