Mindenváró Ádám Creative Commons License 2024.02.19 0 0 109994

Van pár féle ETF-em is, amit lassacskán, viszonylag apránként növelek, ezekből nem tervezek kiszállni, velük 10+ évre számítok, az árfolyamukat sem nagyon nézem meg külön, ne stresszeljen, ne is kísértsen. 
De mivel viszonylag kis összeget mozgatok és olykor kenyérre is kell kivennem pénzt, így a látható méretű haszonért kicsit aktívabbnak kell lennem.
A nagyjával 6-12 hónapra gondolkozom, felértékelődési potenciál ( értékeltség, P/E ) + visszatekintő osztalékhozamok és a közeli múltban ill. jelenben látható bevételek, haszonkulcsok, elemzések, hírek alapján próbálok válogatni, mozogni ide-oda.
Ha látok olyan lehetőséget és úgy látom ugyanezen a távon semmi izgalom nem várható az aktív nyereséges pozíción, akkor lezárom, kiszállok belőle, ill. DKJ-ból és átmegyek abba, ahonnan kinézek némileg több hozamot. 
Aztán ha jobb ötletem nincs realizálom a nyereséget és visszamegyek megint akár DKJ ba pár hónapra.

Munkás dolog és k.vára kell figyelni a költségekre mert egyáltalán nem elhanyagolható hiszen pár százalékokért, egy - egy jobb cipő áráért sakkozok.
Kockázatos is, van amiben szép bukóban ülök. Szerencsére amíg nem szorít rá semmi, addig nem muszáj realizálni a veszteséget. 

No és hát botcsinálta vagyok, hiába próbálok odafigyelni olykor azért meglep amikor ránézek egy egy akció teljes költség oldalára...
ki mennyit kanyarított le... aztán mindig felmerül valami kérdés ami másnak talán alap.

Mint most is, hogy akkor az adott folyamatban korábban felmerült banki díjak, ill. tranzakciós illetékek is levonhatók a későbbi nyereségből.

Nem olyan rég bűvészkedek és hát lássuk be mióta beléptem ebbe ( 2022 ) jó idők is jártak. 
 

 

Előzmény: Mr Reacher (109993)