Mohroder Creative Commons License 2024.02.19 0 0 860

Üdv.

 

Megane 2 2004 electronic fault.

Hibajelenség (nem állandó, múltkor meg akartam mutatni szerelőnek, erre megjavult és napokig jó volt, most megint csinálja) - Motor megy, ABS lámpa ég (pár hónapja féktárcsa, betét csere), Service/STOP ég - ha rátekerem a ventilátort, nyomom a fékpedált, használnám az ablakmosót, akkor elalszik a klíma lámpa és a hátsó ablakfűtés (ha be vannak kapcsolva), elmegy a rádió, elmegy az óra. Amint felengedem a pedált vagy ablakmosót/kikapcsolom a ventit, visszajön egyből. Nincs féklámpa, nincs ventilátor, nincs ablakmosó, nincs szivargyújtó.

 

Az egész mintha akkor kezdődött volna, amikor tavaly ősszel használtam egy 1000 éves szivargyújtós kompresszort kereket fújni, aminek ilyen körbe-körbe forgó kapcsolója van, ami kicsit kontaktos. Forgattam körbe-körbe, de egy idő után már el se indult. Azt hittem a kompresszor ment tönkre, csak az elindulás után pár perccel vettem észre, hogy se klíma, se ablakmosó. Kicseréltem egy 15A-s biztosítékot az utastérben, azután jó volt, aztán most pár hete előjött ez a hiba. Pár napig jelen volt, majd elmúlt, majd megint itt van. Nem tudom időjáráshoz kötni, hogy eső után jönne-e elő.

 

Hétvégén kiszedtem minden biztosítékot az utastérben és a motortérben, széthúztam minden csatlakozót, kiszedtem a biztosítékpanelt, szétszedtem, belülről teljesen épnek tűnt. Mindent befújtam kontaksprével, minden biztosítékot kicsit megcsiholtam, és végül szétszedtem a pozitív sarut darabjaira és ott is megcsiszoltam és lefújtam mindent, de semmi.

 

Kollégám szerint testhiba. Most kivettem az ABS, a ventillátor és a rádió biztosítékát, de nem változott semmi.

 

Ötlet?