FERENSZ Creative Commons License 2024.02.19 0 0 2675

Hongwell Mercedes 280 SL Roadster:

 

 


Miután a Peugeot-t megláttam és lefoglaltam Márkinál, nem sokkal később írt és küldött pár képet, hogy egy barátja árulja gyűjteményét és érdekelne-e valami.
Persze miután átvizslattam a képeket be is jelöltem 3-4 dolgot melyekre kértem árat, de mihelyst megírta, gyorsan el is szállt a kedvem, mivel magasak voltak az árak.
Természetesen erre a Mercire tettem - az eladó általi árnál egy kicsivel olcsóbb (részemről max) - összegű ajánlatot, mivel ezt még be akartam szerezni.
Szerencsére sikerült.


Noha ilyen piros változatom már akad cabrioban és piros keménytetős változatban is, a fekete ponyvatetős változat még nem volt meg :D
A Legenda Börzére úgy volt hogy nem tervezek kinézni, mivel vártuk az új ágyamat, s közben még persze a régi képcsöves tévém is mikor halt volna meg ha nem ilyenkor, így azt is el kellett menni venni, és úgy nézett ki hogy nem fogok tudni kinézni ezért a két lebeszélt modellemért.
De aztán egy másik üzletféllel - kinek részére félre volt rakva a két modell ára - lebeszéltem a dolgot - mivel amúgy is szabin volt - és megbeszéltem Vele, hogy az Övéit akkor majd KMO börzén rendezem, az arra félre szánt összegből pedig akkor idő előtt összehozom ezt.
Így írtam is Márkinak hogy mégis kinézek.
Reggel felpattantam a rolleremre és szépen elgurultam oda.


Mint később kiderült az ismerőse Márkinál szemben lévő asztalnál lehetett, ugyanis megismertem a sok Cararama modellt amit árult - és amik a képen is voltak - de persze csak nézelődtem.
Nem akartam mondani hogy olyan áron nem nagyon fogja őket eladni, mert nálam is ez az összeg amit megadtam ezért a Merciért általában a felső határ egy Hongwell-Cararama 1:43-ast illetően, de persze ez csak attól függ ki milyen kapcsolatokkal rendelkezik - ahogy mondani is szoktam - mert az eladások múlhatnak ezen.
Persze volt 2-3 olyan példány a gyűjteményében melyet akár többért is el lehet(ne) esetleg adni, pl a piros Ford F150-es, ami rohadt ritka és nekem is egy jó alkalomnak köszönhetően sikerült beszereznem Canadából (korábban már mutattam) ráadásul remek áron.
Igaz ama esetben többe került a szállítás mint maga a megnyert modell értéke, de nem bántam, mivel ritka.


A börzén aztán Márki kicsit engedett a modell árából, mert volt egy pici hibája amit nem vett észre, Én pedig persze örültem hogy egy picit olcsóbban kapom meg a kicsikét.
Ez pedig a vezető felőli oldalon a hűtőrács tetején lévő kis krómos kopás volt, mely egyébként alig látható, de a dobozos képnél ki lehet szúrni.


A modell természetesen olyan amilyennek megszoktuk.
Szép lámpákat kapott kis krómos keretbe ágyazva, kis irányjelzős kialakítással a tetején.
Szintén szép a króm Mercedes emblémás hűtőmaszk, valamint a lökös rajta a modell márka-típus megnevezésének rövidítésével rendszám formájában, és a felnik ugyan ezüst színűek, de kis króm Mercedes emblémás kialakításos berakásokkal a közepén.
Az első kerekek természetesen fordulnak.
Megkapta az egymás felé álló kis krómos ablaktörlőket is és persze a fekete ponyvatetős rész is jó.


A felniknél látható pici repedés, de annyira nem zavar.


Hátul is szép kis lámpákat kapott piros-sárga kialakításban, igaz itt a vezető felőli oldalon kevésbé látszik a sárga, de nyilván csak a vaku fénye miatt.
Megkapta a 280 SL jelzést is és szép az ezüst csíkos csomagtartóajtó alatti rész mely körülöleli a hátsó lámpákat is így kiemelve ezáltal.


Természetesen ahogy az lenni szokott - ahhoz képest hogy egy Hongwell - szépen ki van alakítva a belső tér is.
Csodaszép fehér peremes kormány középen krómos résszel, mögötte a műszerfalegységek, még a pedálok is meg vannak csinálva.
Nem hiába, egy Merci minőség és elegancia, főleg ha egy ilyen klasszikusról van szó, valamint ahhoz képest hogy persze nem egy Minichamps, nem egy mai darab ez a Hongwell, de remek látni hogy mennyire próbáltak figyelni a részletekre és a kialakításra.
Akár a kormányt, az index kart, az óraegységeket illetően.