MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.20 0 0 126

 

Kicsit morbid, de tényleg volt egy olyan tervem, kb 25-30 évvel ezelőtt, hogy egy megfelelően felmelegített halott emberi kézzel forgattatom meg az Egely Kereket. Volt egy orvos barátom, aki szövettan miatt a patológiával is foglalkozott. Jártam is bent vele a hullaházban. Persze pont az ott tapasztaltak miatt a nehezebb utat választottam az emberek meggyőzésére. 

 

Erről így írtam régebben: 

 

Egely kerék egy drága szélforgó

 

Az Egely kerék, a feltalálót idézve; "játékszer".A banális tévedésen túl, a tények alapján valóban az, csak az.
A kereket nem az életenergia, hanem a levegő mozgatja.
(tanulmány, Bp., 2000.09.19. - képekkel, linkekkel kiegészítve 2012.05.23.)

 

"Sokan, köztük személyem is szeretné, ha lenne egy olyan készülék, ami objektíven mérné a szervezetünk „vitalitás”, vagy életenergiáját. Egely György kereke erre banális okfejtést használva azért nem alkalmas, mert egy megfelelően felmelegített halott emberi kéz is képes lenne megforgatni, teljesen egészséges élő emberi értéken. Élettelen tárgyakat, például két eltérő hőmérsékletre felmelegített vasalót figyelembe véve még egyértelműbb az ellentmondás.

 

 Egy megfelelően felmelegített halott emberi kézen történő meghökkentő, viszont egyértelműen mindent eldöntő kísérletet egy évvel ezelőtt előkészítettem. Patológus ismerőseim és a televíziósok sem értik miért nem végzem el, hiszen ettől egyből ismertté és sikeressé válhatok. Várok és talán megértik miért. Jobban szeretném ha Egely György maga ismerné el tévedését. Ha ezt nem teszi meg, akkor nagy a kockázata, hogy egy ilyen jellegű sikeres kísérlet által nevetségessé válhat, amelyet azért szeretnék elkerülni."

Előzmény: Qqberci (125)