Inner Circle Creative Commons License 2000.05.15 0 0 29
Jó pár évig tekertem naponta, és nem nagyon díjaztam mikor keresztül akartak menni rajtam, bár ilyen elég ritkán volt, szerencsére.
Autóval is vigyázok a bringásokra - már ha hagyják, mert abban igaza van a kollegáknak, hogy a biciklis kultúra se jobb, mint az autós...
Blasius írta hogy vannak "profi" bringások akik sz*rnak a bicikuliútra, átmennek a piroson, stb. stb. Nahát az ilyenektől két keréken is feláll a szőr a hátamon (sőt akkor jobban, mert ezek rendszerint dölyfösen és megvetően néznek végig rajtam, mikor várom a zöldet / lassabban megyek a bicikliúton stb.), mert ezek a bringások hírét rontják. Mi a fenének épül kerékpárút, ha a gyík nem azon megy? Ezek után naná, hogy nem veszek túl nagy ívet, mikor kikerülöm - persze senkit nem ütöttem még el, de talán majd elgondolkodik azon, hogy miért kentek egy aszfaltcsíkot az autóút mellé. A magyar utak se jobbak, mint a kerékpárutak.

Nagyon szép tud lenni a dunakorzó, vagyis a budai parti kerékpárút-járda kombináció. Az emberi hülyeség itt rendszeresen odáig terjed, hogy öten gyalogolnak egy vonalban, és miután egy bringás kis híján levitte a szélső kettőt, kelletlenül egymás mögé állnak, aztán vissza egymás mellé. A bringák persze öt másodpercenként jönnek, de a puhatestűeknek eszükbe nem jut mondjuk kettesével menni.
Még ha a felnőtt hülye, az oké, mert neki fáj jobban ha keresztülmegyek rajta, de a hideg ráz mikor az alig járó kisgyereket teregetik ki, hátha elgázolja valaki.

"270 fokot akartam kanyarodni, az a seggfej meg csak 90-et, es hat ugy gondolta, hogy ha mar ugyis mellettem van, akkor poenbol rajtam keresztul fog kiszaguldani a korforgalombol. "

Velem ezt úgy csinálták, hogy én is autóban ültem. Egy darabig nem láttam ki a fejemből...

"Egyszer olvastam valahol, hogy csúcsforgalomban araszoló autósok és ugyanott lavírozó bringások vérét elemezgették. Már nem tudom, hogy mit mértek benne, talán a szén-monoxidot, de az biztos, hogy valami mérgező anyagot. Meglepő módon a bringások vérében kevesebb volt. "

Úgy emlékszem ennek az a magyarázata, hogy a bringázás közbeni gyors légzés igaz, hogy több káros anyagot juttat be, de olyan intenzív hogy ezek nem maradnak benn, ki is jönnek a szuszogással.

"Szép lassan, lépésben követtem őket a kocsimmal. Ugyanis miniszoknyás, illetve passzentos naciban lévő fiatal bögyös hölgyek voltak:-) "

Nohát, csak annyi gázt kell adni, hogy a gépháztetőre essenek. Utána jöhet a mesterséges légzés... :)

(Elsősegély-tanfolyamon az oktató röviden összefoglalja a tudnivalókat: "Szóval ha Cindy Crawfordnak vérzik a kisujja, nem ám egyből bekötni és stabil oldalfektetést alkalmazni, hanem megnézni, van-e súlyosabb sérült!" :))) )