FERENSZ Creative Commons License 2024.02.23 0 0 2676

Altaya Dodge Charger SXT AWD:

 

 


Vártam már a KMO börzét, mivel azon a héten pont Hajdúszoboszlóra mentünk le wellnessezni.
Az is hamar eltelt, jó is volt, de mégis a vasárnapot vártam nagyon :D
Volt pár lebeszélt modellem melyeket oda kértem, s volt is egy-kettő melyet vittem, így a kiadásaimat tudtam némileg csökkenteni, noha nem nagyon terveztem venni sok mindent, mivel a melóhelyemen is voltak változások sajnos emberállományt illetően, és számolnom kellett esetleg azzal, hogy engem is érinteni fog a dolog.
Így tehát próbáltam minimalizálni a kiadásaimat és tényleg csak azt venni ami kell.
Természetesen ez alól kivétel az, ami már le volt beszélve, mivel azok kb egy hónapja húzódtak még mielőtt érintett volna ez a dolog.


Nyomon követem a különböző modell mellékletes sorozatokat.
Mikor indult egy ilyen amerikai autós sorozat (American Cars) - eleinte csak a Franciáknál, majd később a Spanyoloknál is - ezt is figyelemmel követtem, noha gondoltam hogy olyan sok számomra érdekes példány nem lesz benne, mivel nem jönnek be az amcsi vasak.
Főleg a maiak nem.
Régebben tökéletes összhangban volt az elegancia és az erő dominanciája, de manapság ez elment egy olyan irányba mint egy erősen izzadtságszagú egyén mögött állni.
Viszont ez a Dodge mégis bejön.


Ugyanis legtöbbször "ami megtetszik" alapon gyűjtök, és persze fontos a kocsi formája, megjelenése is, hogy mennyire jön be.
Sokat számít persze a szín is.
Elsőre ez mondjuk lilának tűnt a magazinos képet kitéve mikor még lehetett látni hogy majd várható, szerencsére - vagy váltottak - vagy csak a képen volt kicsit csalóka.


Szép kis lámpákat kapott elől - most vagy ezüst keretszegélyezéssel, vagy csak úgy tűnik, nem tudom - jó a hűtőmaszkos kialakítás is.
Én mondjuk az emblémát még kiemeltem volna, de így sem rossz, mert megbújik ott egy kis Dodge felirat.
Szép a domború mélyedéses mociteteje is.
Kapott egy jó kis Virginia-i rendszámot és az első keréknél a sárga - irányjelzős (vagy amerikai kocsiknál az általában helyzetjelző) - kialakítást is.
Az egyik csoportban bronzbarna felnikkel láttam, nyilván azokat ama modell tulaja átfestette, de jól néztek ki, feldobták a járgányt.
Nekem így feketén is tetszik, mert ha megnézzük az ezüst csavarok jól láthatók és nem feketék, így erre figyeltek.


Hátul szép formához igazodó egybe hátsó lámpás kialakítást kapott, jól megcsinálva.
Nem csak pirosas szegélyezéssel, hanem meghagyva a tolató-irányjelző részt és külön hangsúlyozva a féklámpás kialakítást is.
Benne persze helyet kapott a DODGE felirat, némi hely hagyásokkal a betűk között, és a Charger feliratot is megkapta.
Szép a forma is ahogy követi a lökhárítós részen a lámpa formájával szembe fordulva és a lökösön még a tolató szenzorok is kicsit domborúan kivehetők.
Szintén megkapta a Virginia-i rendszámot, a lámpa felett egy vagány spoilert, tetőre cápa antennát, és alulra két király krómos kipufogót.


Később a "Halálos Iramban" sorozatban is megjelent a fekete dög változata, terveztem is, de sajnálatos módon pont aznap történt egy szomorú eseményem, mikor összetört az autóm, így érthetően nem annak a beszerzése volt akkor a legnagyobb gondom és azóta is - noha gondolkoztam rajta - hogy beszerezzem-e azt a változatot, de most már talán csupán csak ama eseménynek az emléke miatt is kihagyom, mert folyton arra emlékeztetne.