gzsolt1969 Creative Commons License 2024.02.26 0 0 8003

            Kaland motor ,kispénzű embereknek.........1400 eurós ár igen kedvező lenne.  Szerintem európába be sem fogják engedni. üdv zs

                               

A Honda és a Yamaha "Kalandkacsák" bemutatója után jönnek a "követők" is - Idő kérdése a következő nagy dolog?

A kalandozás eleme végleg megszállta a motort, még a kacsa kategóriában is – láthattuk már a Honda Hunter Cub-ot , a Cross Cub-ot és a Yamaha PG-1-et . Most a malajziai Aveta cégen a sor, amely bemutatta a Ranger Max Explorert.

A modell első ránézésre úgy tűnik... a Honda és a Yamaha társai kitörésének , de ha jobban megnézzük, egyértelműen nem az. Formája átnyúlik a motorkerékpár és a kacsa közötti határvonalon, az Adventure érintései szembetűnőek, a kemény dizájn pedig... parancsoló és zamatos. A motor egy szabványos 127 köbcentis (hoppá...) kacsamotor, ami 10 lóerőt ad le, míg a váltó 4 sebességes félautomata, centrifugális tengelykapcsolóval.

A lovas nyerge alatt elhelyezett tartály 8 literes, és a motor minden bizonnyal alacsony fogyasztásával párosulva jóval több kilométerre nyitja meg az utat, mint egy átlagos „kacsa”. A váz acél, a felfüggesztés elöl teleszkópos villa, hátul két lengéscsillapító olajtartállyal, míg a fékezést tárcsa, illetve dob végzi elöl, hátul. A "csomag" állványokat kínál tárgyak szállítására elöl, középen és hátul, a modell tömege 115 kg. És az ár? "Slaughter" 6988 malajziai ringgit, jelenlegi árfolyamon kb 1400 euró (jó, hogy van termelés...) Ugyan, mire vársz, képviselje már  valaki Görögországban!