FERENSZ Creative Commons License 2024.02.26 0 0 2677

Altaya Chevrolet Camaro Iroc-Z:


Nem volt kérdés hogy eeeeeez egy kötelező darab lesz.
Lévén már gyerekként is egyik kedvencem volt Matchboxban - nekem a kék és a sárga volt szintén gyerekkori darab - de persze később lett zöld is.
Már akkor is imádtam a hátsó rovátkás lámpás kialakítását.
Sokszor játszottam azzal a két változatommal, de persze mint más gyerekkori példányok, azok sem úszták meg.
Ki tudja hova lettek az évek folyamán.
Benyúlta tőlem valaki, vagy homokozó általi elvesztés lett a végük, nem emlékszem már.
Így pár éve aránylag nagyon jó állapotban beújítottam őket ismét.
Persze tudom hogy nem ugyanazok, csak ugyanolyanok.


Ezt a szépséget se tudtam kihagyni, nem csak az emlék miatt, hanem mert szintén egy remek, áramvonalas, elegáns sportos dög.

 

Leginkább a Beverly Hills-i Zsaru 2-t tudnám felhozni mint filmes autó amiből rémlik nekem, bár ott elég furcsa, mert amikor lelövik Bogomilt ott még ez a változat szerepel más rendszámmal

 

mikor Caine-től kérnek gyufát már más rendszámmal

 

de mikor Axelék után mennek az esti bárba, ott már egy régebbi Camarová vált hirtelen, ráadásul ugyanazzal a rendszámmal ami még az elején, a másik autónál hátulról véve rajta volt :D
Szóval Transformálódott :D
De ott van még a Törvényre Törve - Steven Seagal film is - melyben akkor is látjuk mielőtt Richie Mandano lelövi Bobby-t és akkor is mikor felb.szva az agyát lelő egy rájuk dudáló autóst.

 


De most lássuk a járgányt:


Elől szép dupla lámpákat kapott, ráadásul a ködlámpákkal sem fukarkodtak, kapott 4 külön berakást is, ezek közül a két szélső egy fekete elválasztó festéssel.
Jó a kis embléma is a nózin, kapott Észak Carolina-i rendszámot is és az első keréknél a sárga helyzetjelző festést is megkapta.
Szintén szép domború a mocitető és a dupla rovátkás kialakítás is jól kivehető rajta.


Hátul nagyon szép, bordázott, reálisan kialakított lámpaberakást kapott ahogy kell.
Azért írtam hogy "ahogy kell" mert Amerikai autóknál ugye általában megszokott a piros irányjelző, viszont ha mégis olyan hogy sárga, akkor van hogy legtöbbször bentebb helyezkedik el.
De nem csak hogy szépen meg van csinálva formára, kialakításra, és még a fehér része is, hanem még a rovátkákban a fekete részek is kiemelik a barázdákat.
Szintén a szép rendszám, bal oldali lámpa alatt egy "Tuned Fort Injection" felirat - vagy valami ilyesmi - jobb oldalon nagyobb Z28+ jelölés, valamint még egy külön kis féklámpás csíkos kitüremkedő kialakítást is kapott a hátsó szélvédő tetején.


Remek.


Imádom :D