superconductor Creative Commons License 2024.03.01 0 1 50814

Az sem utolsó dolog, sőt, meg is oldható BKK jegy nélkül is! :) Szeged egészen kézenfekvő, Szárszóra egy picit nagyobb kört kell tenni, de Kalász -> Aquincum -> Rákos -> Keleti -> Kelenföld -> Balatonszárszó végül is megoldható :D

 

Na de mindent eldöntő, kimentem egy automatához, megnéztem a kínálatot: HÉV kiegészítő jegyek valóban megmaradtak (még a kirándulójegy is, bár az sokakat nem érint), és továbbra is csak a külső szakaszra lehet venni. Az ország- és vármegyebérletek ott vannak a kínálatban, de vármegye24, ország24 valóban nincs.

A 24 órás jegyek a jegy.mav.hu-n sem vásárolhatók (vagy nem tudom hol kellene keresni), csak a bérletek. Utazástervezéskor sem ajánlja fel, továbbra sem tud tervezni sem belső szakaszra.

Az app pont ugyanígy működik, tehát nem változott semmi, csak az appban külön menüpontban megválthatók a 24 órás jegyek.

 

Igaz, ott még nem biztos hogy a végleges állapotot látjuk, a MÁV-nál nem ment egyszerűen a frissítés:

https://www.mavcsoport.hu/mavinform/technikai-atallas-elhuzodasa-miatt-pentek-reggel-tovabbra-sem-lehet-vasuti-jegyet-valtani

 

Ami még érdekes, hogy a BKK automatánál továbbra is kapható az 540 Ft-os kerékpárbérlet. Ezzel mi a helyzet? Az most jó a HÉV-en vagy sem? Eddig elfogadták a teljes vonalon.

Előzmény: Ep128 (50813)