Marcsi Dévényiné Pálfi Creative Commons License 2024.03.03 0 0 47546

Tisztelt D. Tibor!

Ez egy új baxi duo tech e 1,28-as kazán csak fűtésre, a házban 3 szobatermosztát van, két helyen padlófűtésre, a többi helyen romantic radiátorok vannak. Én is úgy érzem, hogy maximális teljesítményen van. Mert hiába légtelenítettem, távirányítással a kazánt, továbbra is felfűtötte reggel a vizet 60 fokra, ill. plusz 1-2 re, pedig csak 50 fokra állítottam, s azt vártam volna, hogy tovább nem emelkedik a felmelegítési hőmérséklet. Már arra gondoltam, hogy valami gyári hibás a készülék, de ki fogja ezt eldönteni, ki tudja egyáltalán azt megmondani nekem hogy kinek kell ezt kideríteni. A beüzemelő szakember sem mondja el, hogy ez miért így működik. S egyszerűen nem tudom elhinni. hogy ennek ennyi gázfogyasztást kell produkálnia. Szóval, folyamatosan a kazánházban időzöm, s azt látom, hogy felfűtésnél reggel még felment a 60 fok szokásosra, és mikor kikapcsolt azaz nem volt láng jelzés, akkor lement 30 fokra a jelzés. Most kimentem (elmondom hétágra süt a nap, s erősen besüt a kazánházba is) most csak 40 fokra engedte le a hőfok jelzőn mikor nem volt lángjelzés s mikor kérte a termosztát a fűtést, most nem ment fel 54 foknál magasabbra a  jelzés. Amit tudok, mágnes szűrőt építettek be még a szerelők, mert az kell ehhez a rendszerhez. Számla még nincs, még most csinálják a papírmunkát, tehát nem tudok arról, hogy külső hőmérőt beépítettek(nem is beszéltünk erről) volna, de laikusként úgy gondolom, hogy a szobatermosztátok, az a 3 bőven elég kell hogy legyen, mert én szeretem szabályozni magam a lakás melegét. A légtelenítés hatására már azt hittem javult a rendszerem, mert 24 óra alatt nem el "csak" 7 köbméter, ami mégiscsak kevesebb mint 12 óra alatt 6 köbméter. De most reggel hét óta  du. 16 óra van, már elment 2 köbméter gáz. Szóval megint "gáz" van nálam. De a lakás hőmérséklete jónak tűnik, egyenletes...már amennyire ilyen kinti hőmérsékletben el lehet dönteni ezt. Merthogy igen erősen besüt a lakásba a napocska mindenhol. eddig sem volt gond  a lakás hőmérséklettel.

Én szívesen elbeszélgetnék erről Önnel, ha ehhez van szakértelme. De fogalmam sincs, hogy ebből a kérdezz-felelekből, hogyan lehet elbeszélgetni másképp, még sohasem forumoztam így, gyakorlatlan vagyok.

Azt sem tudom, hogyha a szakszervizt felhívom...egyáltalán jutok e több tudáshoz, információhoz. Félek, hogy elmondom a problémám s azt mondják, így kell működnie, de a kisördög azt mondja ... hogy az nem lehet. Már azt is elgondoltam, hogy vajon hajlandóak e lesznek tájékoztatni, hogy hogyan kell működnie, ennek...csak úgy maguktól. 

Szóval amennyiben tud nekem, nekünk segíteni valamilyen módon tanáccsal, stb. Azt megköszönném! Előre is köszönettel!

Előzmény: D.Tibor. (47535)