Bateman Creative Commons License 2024.03.03 0 0 94271

Poor Things - azt hiszem ez eddig a leggyengébb filmje az alkotónak. mondhatni abba az irányba ment ezzel a filmmel, ami nem annyira állhatok ki, az öncélú művészkedés iránya. Sokszor feldolgozott téma, amiben Dafoe csípőből hozza az alkotót, Nosferatu után kötelező volt neki ez a karakter, de azt hiszem ennek a filmnek a legnagyobb nyertese Mar Ruffalo:) Emma Thompson csodálatosan szexi, nagyon szépen illeszkedik a túlszaturált, steampunk világhoz, de én ezt az egészet kicsit untam. Többet vártam.

 

Retribution - Sokszor megfogadtam már, hogy több Liam Neeson filmet nem nézek meg, ezt is csak az asszony erőltette rám. Nimród nagyon gyenge filmet készített, tesco gazdaságos érzete van minden másodpercének, szar történet, szar kivitelezésben. Eszetekbe ne jusson megnézni.

 

Napoleon - Végre. Vártam az Apple+ megjelenésre, mert az a hír járta, hogy a mester vágatlan verzióját mutatják be, hát nem. Úgyhogy a sima moziverzióval kellett beérnem. Abszolút érződik rajta, hogy rendesen megvan nyírbálva és valami nagyobb egésznek egy szeletét látjuk csak. Szokásos minőség, igazi epikus dráma, aztán a történelmi hűség része már egy más kérdés, de ettől el kell vonatkoztatni és mint egy klasszikus mozit élvezni. Ez nekem bejött, de nagyon.

 

Dűne2 - erről írtam pár bejegyzéssel korábban, kicsi bővebben