Speedy81 Creative Commons License 2024.03.04 0 0 103381

Hűtőházat nem akarok építeni, annak is már nagyon örülnék, ha egy kellemes 25-27 fok, és 50-60% páratartalom lesz az új házban.

A szigetelés vastagsága 20 cm lesz. És a külső oldalon lesz.

A nappaliban lesz lent és az emeleten 7 kw-os klíma.

És lesz egy energia visszanyerős, entalpiás szellőztető rendszer is az egész házban.

 

 

A tervezőm többek között azért nem foglalkozik a hőszigeteléssel, mivel még talán soha nem volt igény a használatára nála, így az ismeretei is jelentősen hiányosak.

Erre nagyon jó példa a terveken, azon belül a metszeteken látható dolgok.

 

Nézd csak meg a metszeteken, hogy a padló rétegrendben (se a falakon, se a tetőtérnél, stb.) nincs benne sehol a hőszigetelés a rajzokon, pedig én kértem. 

És még ha a terv nincs is készen, de olyan részletbeli hibákat amiket ő ott megrajzolt, egyáltalán nem megengedhető egy tervezőnek.

 

Az egyik legbrutálisabb hiba: A gerenda rács nem a talaj szinten, hanem felette van a levegőben, és alatta nincs semmi... csak "levegő".

de a feltöltése a rajzon lemegy a talajszintig. 

Csak azt nem tudom mi fogja azt ott tartani a betöltés során és utána. kb. semmi. Kivitelezhetetlen.

Vagy például olyan helyekre is rakott be gerendát/koszorút ahova nem kell és vannak olyan helyek ahol (nagyobb vagy biztosan) szükség lenne rá, de nem szerepel a rajzokon.

A lépcsőházhoz érkező (nappalik felett mindkét szinten) ytong födémpalló végeket pedig majd az isten fogja a levegőben / a helyükön tartani...

Nem is beszélve a vasalt aljzat elhelyezési / beépítési technikáiról.

 

És ezeket is lehetne sorolni hosszasan, de most ennyi elég lesz.

 

Előzmény: sr1 (103379)