Gyöször Creative Commons License 2024.03.04 0 0 93941

Nekem egy progrip valami beleragasztós cucc van a zárt bukómban. Fényre sötétedő is, és képtelenség belihegni, hogy picit is párásodjon. Kb 10 éve benne van, hibátlan, mikor hóban kivittem direkt ezt, mert az ugyan ilyen márkájú progrip pg3400 krossz szemüveg egyrészt bepárásodott, majd a pára belefagyott.. persze régen mikor még volt hó, ez a progrip lencse akkor is hibátlanul működött. Rajta körben csorog a víz a plexin, de a látómezőben nulla homály van. Meg még egy picit sötétedik is a fényre. Így 10-15 év után szerintem éjjel is sötétebb marad mintha víztiszta lenne, de engem pld nem zavar.

 

Volt a sisakom plexijén belül valami páramentesítő réteg, az újkorában is annyira semmit nem ért, hogy egy hűvösebb nyári estén komplett belihegtem az egészet és nem lehetett kilátni. Pont mikor vettem a progripet, észleltem, hogy van benne valami réteg ami megbontható, így ki is vakarásztam belőle. Ha nem tettem volna akkor a progrip vele együtt esett volna le.

 

Jóhogy mondod ezt az acerbist, nekem egy xlite x-501 freeland sisakom van. Illetve már kettő. Az elsőből kimállott a bélés, vettem egy suomyt, szintén motocross, kipróbáltam de vissza kellett vinnem a boltba mert 100nál már kimozdította a szemüveget a szél a fejemből, rezgett csapkodott nem láttam semmit.

Levásároltam az árát (100 volt 5 éve) és vettem még egy x501est ezzel mehetek 130al is DRel akkor is kényelmes. Több ilyen levásárlós bulit nem akarok, mesélnél erről az acerbisről, hogy utcán lehet-e benne motorozni? Az x-lite om is ilyen 1000gr nagyon szeretem, de lassan ennek az újabbnak is lejár a szavatossági ideje...

Előzmény: Kelcsiapu (93940)