no_holy_shit Creative Commons License 2024.03.05 0 0 29028

LPG csopiban kene inkabb irnod

 

"-kb. két honapra rá, most januárban gázzal elkezdett menet közben rangatni, alapjárat ingadozni, ugyanezen a napon visszafelé úton villogó hibajelzés. Kiolvasas szerint 1. henger gyujtashiba. Ezért gyújtó trafó lett cserélve."

en elso körben LPG injektorra gyanakodtam volna (nekünk is 1.2 LPG-s corsank van. ott is volt ilyen, gaz injektor halt be. gumicsöveket es elektromos csatikat felcserelve atvandorolt masik hengerre)

 

többi anomaliat nezve elöször gazrendszer kalibralasat nezegetnem meg. bar ezek a corsanknal mindig(5000rpm-ig padlogazon is ) aktiv a lambdaszabalyzas.

tehat a hibakod ellenere is rendesen mukodik, ha rosszzul van hangolva a gazrendszer. kiveve a hidegmotort, mert olyankor meg nem aktiv a lambdaszabalyzas. Tehat ha pl. be van dusitva a gazrendszer, akkor hideginditas utan benzinen erötlen lesz vagy le is all.

 

ha fizikai hiba van a gazrendszerben az persze valos problemakhoz vezet

 

jo lenne tudni milyen gazrendszer(vezerlö es injektor tipusa) van a kocsiban es hany km van a gazrendszerben. valtek injektorok (legolcsobb es gyakran ezt szerelik) mar 40-50ekm utan erösen szethord, meg akkoris ha allitva vannak az injektorok. (ha meg fektetve raktak be öket akkor hamarabb is)

 

(ugye azt nem kell mondanom, hogy azzal kell kezdeni, hogy minde2 gazszuröt ki kell cserelni)

Előzmény: Fábián2 (29022)