Jokki Creative Commons License 2024.03.07 -2 0 5660

Hagyd. Szegény gyökér kínjában összevissza hazudozik. Vagy akadémiai kiadványból idéz.

Mindegy is.

 

A manysik meg a többi ugor nép őshazáját már rég ('80-as évekeleje) megtalálta Dubov olyan messze északon, ahol magyar még jégtömböt vágni se járt soha. Az ugorok azon területen éltek a 11.század előtt, onnan szorították őket a mai élőhelyükre. A mi visszajövő árpádi népünknek éppen ezért nem is lehetett velük fizikai kapcsolata, így manysi génjeik se lehettek. Neparáczkyék 149 mintából 1 manysit találtak, de az is többezer éves recesszív gén.

 

Az ugor népek mai lakhelyén nem élnek meg a lovak. Az emberek is alig. A nyelvük folyamatosan lepusztul. Ott kialakulni magaskultúra (márpedig a magyar Árpádi kultúránál magasabb színvonal egyszerűen nincs), ősnyelv, pláne lovaskultúra nem tud. Erről ennyit. Azt az akadémiai állítást meg, hogy odavetődő türk népektől vettük át, nyugodtan felejtsük is el. A hátrafelé nyilazást sem a türkök, se senki más nem képes magasfokon művelni a világtörténelemben, csak a pártus, a hun meg a magyar, ez meg nem vitatéma.

 

Nincs hiteles régészeti lelet az ugornépek mai lakhelyén, magyarok tartósan ott tartózkodásáról. Mende Balázs Gusztáv hamisította 8.századi magyarnak az Ural mellett talált 14.századi mongol leleteket. Ezzel egy baj van. A legkorábbi ugor lelet meg 11.sz.utáni. Sehogy se ér össze.

De erről kussolnak.

 

Mende Balázs Gusztáv legújabb hamisítása pedig a Szóládi lelet, amelyek közül az egyik kora bronzkori (ie 3500 - azaz 5500 éves), melynek genetikai vizsgálatát elvégezték: R1A1...Z2123. Árpádi DNS, akárcsak III. Bélánál. Az eredeti angol tanulmányban benne is van, olvasható a neten, a vizsgálatot spanyol genetikusok végezték. Az MTA hivatalos, Mende Balázs Gusztáv neve alatt megjelent összefoglalójában a Szóládi bronzkori lelet már át van nevezve kora avarra, a genetikai vizsgálat eredményét meg egyszerűen le se írták. Egészen pofátlanul hamisít a fickó. És miért ne tenné? Milliárdokat kép érte az államtól. Ahogy már sokszor leírtam, a finnugrizmus nem tudományos, hanem megélhetési kérdés a számukra.

 

Így törlik el a valós múltunkat és csinálnak helyette Urali sosem voltat.

Előzmény: Nostredamus 2022.02.22 (5659)