europass24 Creative Commons License 2024.03.10 0 0 27163

help me!

 

van egy 26-os mtb-m ha jól emlékszem 20éve vette fater a tesocban, szóval alsópolcos, elvileg neuzer van ráírva, de ki tudja... próbálom a váltót beállítani, működésre bírni.

marokváltós, és akárhogy tekergetem nem nagyon moccan semennyit.. próbálom szétszedni de az lehetséges, hogy a marokváltót csak akkor tudom leszedni ha eltávolítom a markolatot?

a hatso valtonal a bovdent lazara vettem, viszont igy is mar hallom, hogy kattog a valto ahogy tekerem, illetve hatul a bovdenen is latom, hogy feszul. viszont igy, hogy ki van iktatva a bovden a a hatso fogaskerek mindig az otodik fogaskerekre all be, hiaba rakom fel kezzel a legnagyobb legkisebb fogaskerekre ő az ötöst választja 1-2-3 hajtás után.  létezhet hogy a hátsó váltó? fixálodott, ahogy nézem shimano sis van ráírva, de szegecselve van. mármint a hi,low csavaron kivul mas allitasi lehetoseget nem latok, ahogy nezem a rugo meg egybe van benne.most kapott egy kis wd40-et a rugo hatha segit rajta. ezt hogy kene szetszedni, hogy utana ossze is tudjam rakni? ill. talalkoztatok mar ilyen hibaval, hogy a bovden jo, mozog a bovdenhazban, marokvalto, is valt de a lanc nem valt?