ásítósmacska Creative Commons License 2024.03.11 -1 0 603901

Hát kábé ez benne a valóságtartalom.

 

Azt még jó lenne tudni, hogy a firkász adta "marcsi" szájába a mondatokat, vagy pedig utólag kozmetikázta át. Ill. hogy hogyan irányította a beszélgetést, hogy a prekoncepciójának megfelelő tartalom legyen belőle.

 

Mindazonáltal érdemes a gyorskeresővel végigszaladni, hogy mi minden volt itt a topikon Tornanádaskáról. Nagyhirtelenjében ez az egy akadt a horgomra:

A cikk szerint még mindig ő a polgármester!!!

 

 

https://www.heol.hu/hirek-orszag-vilag/2011/10/uzsorasok-elozetesben-a-polgarmester

 

Tornanádaska polgármestere a szociális boltban hitelezett 100 százalékos kamattal, rokonait közmunkaprogramban behajtásra foglalkoztatta a gyanú szerint.

 

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaska független polgármesterét, valamint a településvezető feleségét és unokatestvérét, akiket uzsora-bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak meg.
Beri Tamás, Tornanádaska idén januárban, időközi voksoláson megválasztott polgármestere és felesége a településen úgynevezett szociális boltot üzemeltetett. A rászorulók ott napi limit alapján élelmiszereket vásárolhattak hitelbe, a gyanú szerint a tartozásukat átlagosan 100 százalékos kamattal terhelten a családjuknak folyósított segélyekből kellett megadniuk.

A polgármestert, a feleségét és a polgármester unokaöccsét gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség. A nyomozás adatai szerint a polgármester a testvérét és az unokatestvérét a közmunkaprogram keretében gyakorlatilag arra alkalmazta az önkormányzatnál, hogy a segélyek kifizetésekor "rendet” tartsanak, "biztosítsák a nyugodt körülményeket a bolti tartozások beszedésére".

Előzmény: Csam úr (603900)