FERENSZ Creative Commons License 2024.03.12 0 0 2682

Solido Mercedes Benz 560 SEC AMG Widebody:

 

 

 


Meg kell mondjam, hogy erre nem számítottam, hogy ez a kezdetleges modell-játékautó márka ekkorát fog ugrani a szememben, ugyanis ha korábban kimondtam a Solido márkanevet, olyan modellek képe volt előttem, melyeket inkább felejtettem volna, most mégis azt hiszem ezekre is gyakrabban kell majd rákeressek, mivel nem csak hogy szép modelleket hoz ki mostanság, hanem egyenesen ilyen sportos verziókat.
Mikor megláttam hogy érkezik ez a fekete AMG, szerelem volt első látásra.
Persze pirosban is kijött, és ezüstben is, amiben szinte minden Merci tetszik, de osztom Ervin Mihálycsik véleményét hogy nem mindnek jól áll az ezüst.
Ezt is leginkább azért hagytam ki abban és jött ebben a feketében, mert annyira nem jött be ama változatokban, hogy gondoltam akkor inkább egy ilyen fekete telivér :D
Noha persze a feketének az az egyik legnagyobb hibája, hogy a legapróbb szennyeződés - kis porszem, vagy ujjlenyomat - rohadtul meglátszik rajta, de még mindig kevésbé mint egy fehéren :D, de nekem mindenesetre pirosban nagyon furcsa egy ilyen régi klasszikus, mert nyilván volt, csak Én inkább feketében láttam többször...vagy legalábbis képeken......ha nem is ebben az izmos változatban.


Elől szép lámpákat kapott, sárga irányjelzős kialakítással és rajta a lámpákon a bogármosó kis üvegtörlős résszel.
Az embléma is szép, noha itt nem lett kiemelve külön, és alulra is kapott még két ködlámpás berakást.
Látható hogy a mocitető is szép áramvonalas és a kis Mercis mélyedés hely is megvan az embléma felett.
Rendszámot azért kaphatott volna, mert így elég szegényes szerintem.
Ezt mondjuk egy Solido-nál el tudom engedni, de egy Mini/Maxichampsnél nagyon is elvárnám.
Külön tetszik hogy nem csak a típusválasztás jó mostanság a Solido-s modelleket illetően, hanem azon kívül még hogy rögtön ilyen sportos változatok és hogy még a kerekekre is figyelnek.


Ugyanis már a dobozos képen is látható volt hogy csodálatos króm felniket kapott a járgány, belül fekete résszel, melynek a közepén szintén kivehető a Merci embléma és a csavarfejes részek is meg lettek ott hagyva.
Nem tartom kizártnak hogy Szabó Bence is tudna ilyet, vagy még jobbat :D


Hátul szép reális hátsó lámpákat kapott, nem csak a megfelelő égőelosztás szerint, hanem "Merci barázdás" módra is.
Kapott egy kis csomagtartóajtóra lapuló spoilert is és a dupla kipufogó is nagyon ott van.
Megfigyelhető hogy megkapta nagyon enyhén a Mercedes logót is a rendszám felett, valamint a bal lámpa felett az AMG feliratot is, de mivel sajnos sötét, alig kivehető a képen/modellen.


De még nincs vége...


Szétkapni ugyan nem akartam, de így is látható hogy figyeltek a belsős kialakításra is, és észrevehető a Merciben a faberakásos imitált festés a sebváltót és a műszerfalat illetően, de az óraegységekre sincs panasz.
Zseniális :D