FERENSZ Creative Commons License 2024.03.19 0 0 2684

A végére hagytam a - számomra - legjobbat:


Solido Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio:

 

 


Egy ilyen példányra azóta vágyok, mióta megszületett.
Igaz Burago változatban már be lehetett szerezni, de éreztem hogy idő kérdése hogy minőségibb modellautóban is fog érkezni, de arra nem gondoltam hogy rögtön egy ilyen sportosabb változatban fog meglenni a kicsike.
Igaz azóta a Burago is kihozta a sima normál verziótól egy ilyen erősebb kiadásban, ráadásul gumis kerékkel, de úgy láttam szegényen a lámpán spóroltak - ahogy szokás - mert hátul sima piros lámpákat kapott, tehát még a játék image mindig megmaradt rajta.
Ennél viszont, ez a szín és a kialakítás is.....tökéletes.
Pedig mondhatni ezt a modellt látatlanba vettem meg, mivel a többiről - Citroen, Mercedes, BMW - már láttam a neten, vagy más eladóknál olyan képeket, melyeket saját maguk készítettek, de erről az Alfáról nem.
Viszont nem volt kétségem hogy ez is lesz olyan szép - ha nem szebb - mint a többi.
Így bevállaltam a dolgot.


Egyik alkalommal kérdeztem is Emberemet hogy tudjuk-e merre jár a pakk, mert már eltelt 2-3 hét is és csak nem akart jönni.
Említette, hogy az eladó szólt neki róla hogy az egyik modellt eladta, de amint megérkezik hozzá az újabb rendelés már küldi is.
Én persze épp karanténban voltam mikor Emberem írt hogy megjöttek a járgányok és mondtam hogy most max kicsit máshogy csináljuk.
Rakja le ide az ajtó elé.
De azt azért mégsem, így hát kesztyűt húztam és mikor rám írt hogy 5p és itt van, szépen lebattyogtam.
Igaz most kihagytuk a mancsos köszöntést és máris indultam vissza.


Az Olaszok bebizonyították - számomra - hogy tudnak még vagány, sportos, elegáns autót csinálni.
Ugyanis ha az Alfa Romeo-t mint márkát kimondom, olyan klasszikus jut eszembe mint a 75-ös, vagy az elegáns kis Giulia.
De ott van még persze a 156-os és a nagyobb testvére is a 159-es, melyek szintén tetszettek.


Mint már mondtam, ez a szín......tökéletes.
Elől szép lámpákat kapott, enyhe fekete keretes kialakítással.
A bordó szín remek, jól kiemelkednek benne a fekete részek, melyek ráadásul rovátkásak is.
Szép az Alfa emblémás hűtőmaszk kialakítás is.
A mocitető is szép áramvonalas formakövető, látszik annak is a felületén két szellőzős fekete kialakítás.


Természetesen - ahogy a dobozos képen látszik - a megfelelő 5 karikás Alfa Romeo-s felni, mögötte szürke tárcsafékekkel és sárga fékbetétes kialakításokkal.
Remek.
Fentre pedig egy fekete tetős kialakítást kapott, de benézve az autón látszik hogy ott ki van hagyva hely, tehát a fekete tetős rész az nyilván üveg.


Hátul szép formára kialakított hátsó lámpák, melyek alatt az égőhelyes kialakítások is látszanak.
Elsőre úgy voltam vele hogy talán nem csinálták meg jól, mivel úgy rémlett hogy a csomagtartóajtón lévő lámpás rész aljának is pirosnak kéne lennie, de nem hiba ha úgy vesszük, mivel ezáltal a világításos opció akar ez így lenni gondolom.
Kapott egy Giulia típusfeliratos rendszámot, szép a domború Alfa Romeo logo mely szép és minden kivehető rajta, a csomiajtóra megkapta a megfelelő kis spoileres kialakítást és lent a két dupla kipufogó is nagyon állat, ráadásul a piros prizmás résszel kialakítva.


Az Olaszok bebizonyították hogy tudnak még szép, sportos, elegáns modellt alkotni, a Solido pedig hogy tud jobbat annál, mint amivel párosítani szoktuk a márkanevét kimondva.
Nagyot ugrott most a szememben ez a márka, szinte máris az újabb Norev kiadások FÖLÉ helyeztem rangsort illetően, melyektől azért többet várni a kaszni-tükrös és a gumiskereket csak imitáló széleken bemart műanyag kerekes kiadások helyett.
Volt még zöld színben, de abban nem jött be, legutóbb pedig feketében láttam, de abban is szép, de mégis csak egy vagány és erős sportos Alfa - ahogy korábbi testvérei is - mégis csak pirosban/bordóban az igazi.
Ez már egybeforrt az Alfával :D