archlinux Creative Commons License 2024.03.21 0 2 108920

A belvárosi hídnál lévő biciklis lámpát, amelyik az Oskola felől a Stefánia felé engedi a forgalmat, felül lehetne vizsgálni:

A gond az, hogy (a délutáni csúcsban legalábbis) kis túlzással 3 mp-ig zöld, már az első biciklis is sárgán ér át, és hát vannak ilyenkor az Oskola utca felől sokan. Az nem tetszik, hogy amikor már a párhuzamos gyalogos zebra is zöld (a híd felőli oldalon), a bicikliseket még akkor sem engedi... Mert keresztben előttünk még zöld a gyalogos zebra, csak gyalogos nincs rajta jellemzően (nekik gondolom akkor is zöld, amikor a hídról/ra egyenesen menő forgalomnak zöld). Ez a bringás futároknak is feltűnt, mert ilyenkor már úgy rongyolnak át a piros "mindjárt zöld" biciklilámpán, mint a sicc.

Itt legalább azon el kellene gondolkodni, hogy nem lenne-e jobb egy nyomógombos gyalogoslámpa keresztbe, vagy egy kis terepszemlét tartani, hogy milyen napszakban kell a belváros felől hídra menő gyalogosforgalomnak annyi zöld (a Stefánia vagy Oskola felé kanyarodóknak másik zebra a gyorsabb).