FERENSZ Creative Commons License 2024.03.22 0 0 2685

DeAgostini Skoda Felicia kombi GLX:


Mint köztudott, nálunk a kgst-s sorozatok után elindult végre a Vw Hivatalos Modellgyűjtemény, a Lengyeleknél az FSO sorozat, a Cseheknél pedig a Skodás.
Reméltem és sejtettem, hogy bizonyára lesz benne nem egy olyan példány amely érdekelni fog.
Noha Skodákat már korábbról is be lehetett szerezni, eleinte a Kaden gyártótól, majd később az Abrex-től (ami eleinte a Hongwell volt, mivel van olyan SuperB-m aminek az alján a Hongwell-es logó van) - sőt az Octavia II-t pl a Norev is kihozta - viszont volt olyan típus melyet se a régi, se a későbbi gyártó nem hozott ki.
Vagyis hát a Kaden kiadásban van persze a Felicia is, de nem túl szép szegény.
Így gondoltam, hogy most elindult ez a Skodás sorozat, bizonyára lesznek benne olyanok melyek idáig egyik gyártó kínálatában sem voltak, vagy ha vannak is, nem olyan szépek.
Ilyen pl ez a kombi példány is.
Ugyan lehetett persze találni Kaden kiadásban, de egyrészt nem volt ilyen szép, másrészt kissé kezedetlegesebb kidolgozású modell volt, a ritkaságáról nem is szólva.
De maga a típus - a kombi változat - miatt, mégis - akinek volt szerencséje beszerezni - egy hiánypótló változat volt, mely nem nagyon volt jelen modellben.
Mostanáig...


Korábbi KMO börzén is láttam egyet-kettőt, de sajnos alaposan meg kell nézni őket, mivel nem egynél akadnak hibák.
Akár festés, szélvédő kinézet vagy berakás, festés kopás, lámpa hiba stb...
Külföldi csoportban is láttam olyat, hogy volt akinek bontatlan bliszteres volt és az egyik Fabia hátsó lámpája nem volt a modellben, de magában a bontatlan bliszterben sem.
Ezért nem látom értelmét az előfizetéses módoknak, mert úgy macera a visszaküldés és/vagy másik igénylése (kivéve persze ha megtarthatod a sérültet, mert max alkatrésznek még jó lesz) - de az újságosnál, vagy akár egy nagyobb hiperben meg többet meg tudsz nézni mielőtt választasz.
Börzén is így voltam, mivel kettőt láttam akkor, de sajnos egyiket se hoztam el.
Az egyiknek a hátsó lámpájánál volt festés kopás - nem is kicsi - egy másiknál meg nem tökéletesen berögzített hátsó lámpák voltak ami miatt ott hagytam.
Most viszont jött.


Ivkovic Péter cimborám a Legenda börzén volt kint - ami közel van hozzám - és rám is írt reggel egy üzenetet, melyet Én csak kb olyan 10 óra körül olvastam, lévén nem volt kedvem kinézni a Legenda börzére, így nem is keltem korán, noha korábban már jeleztem feléje mely példányok fognak érdekelni ha elérhetők lesznek nála.
Így láttam hogy van Tőle egy üzenet miszerint van neki ez a modell, még másik két tervezett járgánnyal, és írtam hogyha végzett, nyugodtan guruljon erre - ha van rá módja - mivel a közelben vagyok.


Elől szép lámpákat kapott, alatta krómos berakással.
Sajnos azért a lámpákon látszik némi sorja.
Jó és szép a Skoda logó is, alulra kapott két ködlámpa berakást és rendszám is került rá.
Oldalt fut a díszítőcsík, valamint kilincsfestések is kerültek rá és a tetőre is kapott tetősíneket.
Nagyon tetszik hogy - noha ez az Altaya/DeA nem egy Abrex minőségi darab, de - figyelnek azért arra amire kell.
Pl az ajtók alatti hullámküszöbre, melyet érdekes módon a minőségibb Abrexnek nem sikerült megcsinálnia, legalábbis a sima Felicia példányon.
Anno kérdőre is vontam őket, vagy ha úgy tetszik beolvastam, hogy mi az hogy ott nincs?
Érdekes mód a pickupnál már figyeltek rá.
Ezt meg is írtam nekik anno.


Hátulra szép lámpákat kapott ahogyan kell, de korántsem tökéletes.
Míg a modellen sikerült a hullámküszöb dologra figyelni, a hátsó lámpáknál sajnos nem.
Erre valahogy nem sikerül figyelni a Felicia példányoknál.
Nem csak ennél, az 5 ajtósnál vagy a pickup változatnál sem, ugyanis a tolató-irányjelzős részek mindig feketék voltak, melyek így követték a csomagtartó ajtón lévő fekete csík festést.
Noha a csoportban volt olyan lámpa párosról kép ahol valóban fehér a tolató-irányjelzős kombó, de az gondolom egyedi, vagy ritkább kivitel lehet, esetleg valami tuningos bolt kínálatában szereplő változat, így tehát hogyha a modellt mintázzák akkor ott feketének kellene lennie, mivel az volt a gyakoribb, Felicia példányt leginkább csak olyannal látni.
Érdekes hogy a később megjelent Ixo-s változatoknál se sikerül megcsinálni, ami azért már ciki.


A logó szintén jó, a rendszám is jó, fentre kapott a hátsó szélvédőnél még egy féklámpa csíkot is, valamint ezüst kipufogó.
Az ablaktörlő rögzítése érdekes, mivel fentebb kellene legyen, ráadásul nem a végénél a csonknál van a rögzítése a modellen, hanem közép tájon az ablak üvegben van ott egy luk ahova be van rögzítve az ablaktörlő.
A csíkos részben jól kivehető a Felicia felirat és jobb oldalon a GLX 1.6 is.


És persze ha már annyira zavart az a lámpa dolog...
Fényképezés után beraktam plexibe a modelleket, de kb fél óra múlva elő is vettem hogy feljavítsam, mivel rohadtul tud zavarni az ilyesmi.


Így azért jobb :D


Ráadásul később Szabó Bencével is szóba került hogy majd le akarnám cserélni a kerekeket, mivel ha látunk Felicia-t azt általában "alap felnis" dísztárcsákkal szoktuk látni és neki hála, később cseréltem is alattuk a papucsokat :D