Ledesgyerek Creative Commons License 2024.03.22 0 0 47602

Szia, köszönöm válaszod.

Benéztem a kémény típusjelölését, C83 szerint átnéztem a kézikönyvet, így még kisebb csőhosszt enged meg szívó oldalon. Sajnos a régi kéményben évekig ment egy vegyestüzelésű kazán utána lett behúzva egy rozsdamentes gége a mostani gázkazánnak, elég kokszos és poros a kürtő. Ezt látta a kéményes is többek között ezért ajánlotta ezt a megoldást (meg gondolom egyszerűbb is szerelni). A 2300W szintén benne volt a pakliban csak azért esett ki mert nem tud egyszerre kezelni a on-off termosztátot és külső hőmérséklet érzékelőt (legalábbis ezt a tájékoztatást kaptam a techsupporttól).

Ha jól értem akkor, a kéményes a tervezett nyomvonalhoz számol és kapok szívó és nyomó oldalra értéket, ha rendben van akkor ez még lehet jó az adott készülékhez? Ez a kapott érték hogyan fésülhető össze adott gyártó adott készülékéhez, mert szívó és nyomó oldali ellenállás adatokat, vagy maximálisan nem átléphető értéket nem ad meg a kézikönyv (vagy csak én nem férek hozzá). Ez már csak kíváncsiság részemről.

Még egy kérdés bár érzem én hogy nagy marhaság lesz... Szoktak-e régi kéményeket belülről térhálósított műanyaggal (pl furanflex) bélelni pont azért hogy legyen egy tiszta kürtő amin a levegőt be tudja szívni a készülék és természetesen belehúznak egy PP füst csövet hogy meglegyen a C93 rendszer, vagy anyagi okokból ez nem járatos megoldás? 

 

Előzmény: Sony Black (47596)