Dilidodo33 Creative Commons License 2024.03.24 0 0 110107

Tisztelt Fórumozók!

Segítségére lenne szükségem a következő helyzetben: Egy összegben kértem 2 gyermekem után az adóbevallásban a családi adókedvezményt, mindig így szoktuk. Viszont most derült ki hogy férjem munkáltatója tavaly januárban tévesen tett nyilatkozatot (amit ő nem is kért) a családi adókedvezmény érvényesítéséről, így január havit elszámolták neki, de csak a januárit. Viszont én egész évre kértem a visszatérítést az én bevallásomban, amit már be is küldtem.

Most a NAV oldalán látni is a férjemnél, hogy a Január ki van pipálva mindkét gyermeknél a többi nem, illetve fel van tüntetve a 266.660 ft adóelőleg családi kedvezmény. Ezt hogyan tudom korrigálni a férjem adóbevallásában (ez még nem lett leadva a Nav oldalán)? Hogy a 40ezer Ft amit januárban megkapott, visszafizessük?

Megpróbáltam kitölteni, közös érvényesítést jelölve 12 hónapra, a gyermekek adataival (pótlapok), házastárs (feleség megjelölésével) 37.sorba 0 írva, 79. sorba kijött az összeg amit be kell fizetni (39.999), 33. sor éves keretösszeg megjelent, de a 34. 35. sorba nem tudom mit kell írni. 

Ez így rendben lesz, ha férjem visszafizeti a januári bérben elszámolt cs.kedvezményt?

Illetve az én adóbevallásom úgy lett beadva hogy egyedül érvényesítem, nem közösen, ez lehet próbléma?

Köszönöm szépen.