FERENSZ Creative Commons License 2024.03.25 0 0 2686

DeAgostini Skoda Octavia:

 

 


Mikor megláttam hogy várható a sorozatban, nem volt kérdés hogy kelleni fog.
Ugyanis nekem is megvan ez az Octavia a Kaden változatban, de sajnos kezdetlegesebb és műanyag kerekes.
Érdekes, mert a kombi is olyan, viszont az később már Abrex/Hongwell változatban is megélte a kiadást, így abból lett egy fokkal szebb-jobb változat is a kínálatban, viszont ebből a szedánból be kellett érni azzal.
Mostanáig...
Ráadásul ahogy utána néztem nem csak ez a változat várható, mindjárt ki is térek rá miből gondolom ezt, amire Peti is felhívta a figyelmem.


Börzén többet is láttam belőle - szám szerint vagy 6-ot - de mint már korábban is említettem mindegyiket meg kell nézni, mivel akadnak hibák.
Sajnos a bliszter kartonos alján a Made in China olvasható ami alapján nem is csodálkozom, noha persze mint tudjuk manapság az a gagyi ami nem kínai, de ahogy a Solido korábbi példányainál láttam és az American Cars autós sorozatos példányoknál is olvastam, ott pl Made in Bangladesh volt írva, ami viszont minőségibb kialakítású.
Szóval lehet kínát el kéne felejteni végre.
A börzén volt olyan amelyiknek az első lámpája nem stimmelt, egy másiknál a szélvédő volt kérdéses hogy csak felületi hibája van-e amit le tudok törölni, vagy akkor sem fog lejönni, a másiknál a hátsó lámpák nem voltak jól bent a helyén, a negyediknél az üveges berakás nem volt jó, szemből nézve ferdén volt a tető vonalához képest és még lehetne sorolni.
Így sajnos meg kell nézni őket.
Petinél kettő is volt és noha megnéztem mindkettőt, végül erre esett a választásom.


Elől szép lámpákat kapott, alatta krómos égőhelyes berakással.
Szép a króm, Skoda logós hűtőmaszk is.
Amiről az előbb beszéltem - amire Peti is felhívta a figyelmem - nem csak ez a változat várható, mivel látszik hogy a lökhárítós rész külön berakás, lévén egy nagyon picit elüt az autó színétől.
Ezt azért csinálták így, mert más változat is várható a sorozatban.
Konkrétan mikor erről értesültem, nem sokkal később láttam képek formájában hogy az RS változat is érkezik majd, és így nyilván könnyebb.
Egyébként még annyiból jó ez az Octavia hogy fent vették rá a fáradtságot és tetőablakos változatként csinálták meg.
A lökhárítón lévő fekete díszítőcsík szépen folytatódik az oldalán is, kilincsfestéseket is kapott és az irányjelző is meg lett rajta csinálva.


A hátsó lámpák szépek, de van hogy nem tökéletesek.
Ez mondjuk sajnos az első vezetőoldalinál is megfigyelhető kicsit.
Szerencsére az enyém igen, de láttam olyanokat melyeknél jobban, tökéletesebben illeszkedett a formába.
Egyébként nincs elkent vég a modellben, így kívülről kell kikapni őket átalakítást illetően.
Jól megvan csinálva, mivel reális a tolatós rész meghagyása, mivel az I. Octavia példánynál pirosas volt az irányjelző búrája is, vagy legalábbis nem észrevehetően sárga.
Viszont a lámpa alatt az égőhelyek is meg vannak csinálva eleve a modellen, ez nagyon jó.
Szintén megkapta a Skoda logót, az Octavia feliratot a megfelelő betűtípussal kiírva, rendszám ugyanúgy felkerült rá, fent a szélvédőnél egy féklámpa csík is került oda és még egy antennát is biggyesztettek rá.