umnyo Creative Commons License 2024.03.28 0 0 55721

Hát tény és való, egyszerűbb volt ezt mondani neked, hogy nem oldható meg a probléma, mert így simább a végeredmény :-). Bár lehet tényleg nem is tudja, hogy megoldható….

 

A vezérlőd egy Lishui vezérlő, ami egy ismertebb kínai gyártó, nagyon sok más néven futó kontrollert is gyárt.

 

https://www.lsdzs.com/

 

Ha minden igaz, akkor egy STM32 alapú mikrovezérlő van benne.

 

A Lishui vezérlők viszont paraméterezhetőek, de nem feltétlenül sima ügy. Négy módja van.

 

1. Létezik hozzá külső USB hardver, ami nem más, mint egy soros-USB átalakító. Persze jó kérdés, hogy sima mezei soros USB adapter megfelelő-e, vagy kell a cég általi gyári, és van-e benne valamilyen szoftveres trükk vagy azonosító, vagy akármi.

Az adapter birtokában viszont a vezérlő paraméterezhető, bár azt nem tudom megmondani milyen mértékben, és pl a te általad kívánt dolog változtatható-e (valószínűleg igen). Ha van esetleg otthon soros-USB mezei átalakítód, akkor egy próbát megérhet, pár perc alatt kideríthető. A szoftver pedig letölthető a gyártó oldaláról (kérdés adott vezérlőt kezeli-e).

https://www.youtube.com/watch?v=XosHPnpkL3I

 

2. Létezik hozzá gyári BT adapter, ami szintén a soros portjára csatlakoztatható. Itt is kérdéses, kell-e hozzá a gyári adapter, vagy egy sima soros-BT adapter csatlakoztatható-e. Ha igen, akkor van hozzá telefonos APP, ami letölthető, és telefonról tudod csesztetni.

 

3. Bizonyos lcd kijelzőkkel kompatibilis a vezérlő, hogy pontosan melyikekkel a gyárin kívül, ne kérdezd, van ezer féle :-). Itt főleg sw szinten kell kompatibilisnek lennie. Ha találsz ilyet, akkor be lehet lépni a szerviz menübe és sokmindent lehet csesztetni.

 

4. Ez a hardcore megoldás fejlettebb szinten :-). Mivel STM mikrovezérlő van benne, felrakod a fejlesztőrendszerét, és sw szinten belepiszkálsz. A kérdésed alapján ez nálad semmiképpen nem játszik.

 

Ami még érdekes lehet:

https://www.pedelecforum.de/wiki/doku.php?id=elektrotechnik:open_source_firmware_fuer_lishui_-controller

 

Ez egy nyílt forráskódú sw a lishui vezérlőhőz.

Szóval nem lehetetlen feladat, kérdés, te bele akarsz-e mászni ilyenbe.

Előzmény: Don Gyula (55719)